Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Intrebari puse intr-un interviu

1. Povesteste-mi putin despre tine

E un mod bun pentru intervievator de-a incepe direct conversatia.

Rapunde: E momentul ideal sa aduci vorba despre o experienta din CV-ul tau care se potriveste slujbei dorite acum. "Ei bine, in ultimul an m-am concentrat pe un proiect care…". Discutia va curge firesc spre atributiile si realizarile tale.
Nu raspunde: Nu incerca sa-ti faci o caracterizare in genul "sunt o persoana perseverenta, dau totul pentru job"

2. Ce planuri ai in cariera?

Cu aceasta intrebare, interlocutorul urmareste sa afle ce intentii ai pe termen lung si cum se integreaza acest job in planurile tale de viitor: vrei o cariera sau doar castiguri usoare si rapide?
Raspunde: Pune accent pe faptul ca stii ce-ti doresti in urmatorii cinci-zece ani (cuvinte-cheie: perspective, evolutie).
Nu raspunde: Daca jobul pentru care dai interviu e doar o etapa de trecere, nu lasa acest lucru sa se vada.

3. Care sunt atuurile tale?

Intervievatorul iti ofera acum o oportunitate sa vorbesti despre calitati pe care nu le-ai trecut in CV.
Raspunde: Prezinta calitati individuale (atentia la detalii, capacitatea de sinteza etc), dand si un exemplu relevant din experienta ta profesionala. "Eu" e cuvantul de baza, nu "noi" (echipa).
Nu raspunde: Nu miza pe generalitati colective, precum capacitatea de-a coordona/de-a te integra intr-o echipa.

4. Care consideri ca sunt slabiciunile tale?Nimeni nu se asteapta sa raspunzi 100% sincer la aceasta intrebare, insa e importanta pentru impresia de ansamblu.
Raspunde: povesteste cum ai depasit un defect sau cum planuiesti sa-ti dezvolti abilitatile in urmatorul an. De exemplu: "Nu ma descurc prea bine cu grafica computerizata, asa ca am inceput un curs de Photoshop".
Nu raspunde: Nu da dovada de falsa modestie sustinand ca nu ai nicio slabiciune profesionala. Daca vrei sa pari atotstiutoare, ai putea fi catalogata drept ingamfata.

5. Ce te motiveaza?

Atentie, intrebare-capcana ce ii poate dezvalui angajatorului destul de multe despre personalitatea ta!
Raspunde: enumera cateva lucruri pozitive pe care acest job ti le-ar putea oferi: dezvoltarea personala, ocazia de-a intra in contact cu personalitati din domeniu, posibilitatea reala de-a evolua etc.

Nu raspunde: Daca primul impuls e sa raspunzi "banii", gandeste-te ca vei fi perceputa ca o persoana lacoma. 15% din angajatori considera ca primul interviu e cel mai prost moment sa discuti despre salariu (exceptand cazurile in care aduc ei vorba de onorariu).

6. De ce iti schimbi locul de munca?

Nu e chiar cea mai "ortodoxa" intrebare, dar unii intervievatori ti-o vor adresa.
Raspunde: Pune accentul pe nevoia de schimbare, de progres si dorinta de-a te asocia unei companii cu o reputatie excelenta.
Nu raspunde: Orice ai face, nu vorbi de rau compania pentru care lucrezi/ai lucrat, deoarece iti vei crea o imagine negativa. 95% dintre angajatori spun "pas" unui candidat cu prea multe marturisiri despre "fostii".

7. De ce-ti doresti aceasta slujba?

E timpul sa "presari" in conversatie informatiile adunate despre companie inaintea interviului, sa arati ca stii ce provocari si praguri profesionale iti va oferi slujba.

Raspunde: Subliniaza partile bune ale job-ului dorit si, succint, pasii din cariera care te-au condus pana aici.
Nu raspunde: "E jobul ideal pentru mine" e o afirmatie mult prea generala, pe care 69% dintre ofiterii de recrutare o considera un semn de superficialitate. Nici entuziasmul excesiv nu e prea bun: nu trebuie sa pari disperata si nici "fixata" pe acest post.

8. Esti dispusa sa calatoresti in interes de serviciu?

Aceasta e una dintre putinele intrebari dintr-un interviu la care ar trebui sa fii 100% sincera.
Raspunde: Daca esti impotriva deplasarilor, refuza-le din start sau ofera-i intervievatorului un procent orientativ, de ex. "as fi dispusa sa plec 50% din timp", subliniindu-ti nevoia de stabilitate si mentinere a contactelor de business.
Nu raspunde: Nu te preface ca esti de acord - daca vei primi job-ul si vei fi fortata sa faci multe deplasari, nu vei avea cum sa dai inapoi fara a pierde credibilitate.

9. Cat de repede ai nevoie de un raspuns?

Raspunsul tau ii va indica angajatorului cat de cautata esti pe piata.
Raspunde: Daca ai si alte oferte, spune ca ai nevoie de un raspuns in maxim trei zile. Daca nu, acorda companiei o saptamana sa-ti faca o oferta concreta.
Nu raspunde: Nu spune "imi raspundeti cand puteti", asta arata ca nu ai altceva de facut decat… sa astepti.

10. Ce intrebari ai pentru mine?

Aici se va vedea cu adevarat interesul tau pentru companie si pozitia disponibila.
Raspunde: Intreaba, de exemplu "Care sunt urmatorii pasi in procesul de angajare?", "Cum vedeti dumneavoastra candidatul ideal?", "Care e atmosfera de lucru?" sau "Este nevoie sa prezint referinte/recomandari suplimentare?".
Nu raspunde: Nu pune intrebari de genul "Cate zile de concediu voi avea?" sau "Dati prime de Craciun?" - acestea sunt privite de 69% dintre angajatori ca indici ai neprofesionalismului si al unui interes superficial pentru job-ul oferit.Ai toata increderea in tine: atitudinea pozitiva, sinceritatea (in limitele in care nu-ti pui toate cartile pe fata) si o buna pregatire a interviului iti pot aduce job-ul dorit.De multe ori, oameni cu experienta solida, dar neatenti la detalii pierd in fata unor candidati middle-level cu o atitudine de nota zece - prin urmare, nu te lasa descurajata de numarul de oameni care si-au mai depus CV-ul si nu lasa nimic la voia intamplarii in timpul interviului.Nu uita: De indata ce ajungi acasa, trimite un e-mail de intervievatorului. Indiferent daca vei fi aleasa sau nu pentru postul vizat, acest gest de politete lasa canalul de comunicare deschis: nu se stie niciodata cand va aparea un nou job in companie si, datorita atitudinii excelente si a raspunsurilor bine pregatite, ai putea fi prima pe lista prioritatilor. Mult succes!

Intrebari interviu

1.Ploua cu galeata si lucrezi intr-unul din magazinele noastre. Ce faci?
Variantele de răspuns pentru prima întrebare sunt:
a) Mă asigur că este completat stocul de umbrele şi ele sunt expuse într-un loc unde clienţii le găsesc uşor.
b) Întreb fiecare client de la casă dacă are nevoie de o umbrelă azi.
c) Încerc să vând articole suplimentare, ca hainele de ploaie, cizmele de cauciuc sau pălăriile de ploaie.
d) Soct ochelarii de soare – după ploaie iese soarele!
R: Căutăm persoane care gândesc ca antreprenori. Antreprenorul observă oportunităţile şi îndrăzneşte să acţioneze acolo unde ceilalţi văd doar probleme.
2. Imaginează-ţi că lucrezi într-unul din magazinele noastre şi un client vrea să ştie dacă tricoul ales a fost fabricat de copii. Ce spui?
a) Garantez că nu s-a apelat sub nici o formă la munca minorilor pentur fabricarea acestor articole de îmbrăcăminte.
b) Nu ştiu. Trebuie să-l întreb pe manager.
c) H&M nu acceptă munca minorilor şi ne străduim să îmbunătăţim condiţiile de muncă din fabricile furnizorilor noştri.
R: Ultima variantă este cea corectă.
3. Un client se plânge zgomotos despre cozile lungi de la case. Ca manager, ce faci?
a) Încerci să deschizi imediat o nouă casă ca să reduci cozile lungi.
b) Mergi în birou şi verifici cine a planificat atât de prost ziua.
c) Le ceri membrilor personalului să lucreze mai rapid.
R: Clienţii sunt cei care ne plătesc salariile. Aşadar, servirea rapidă şi imediată şi soluţionarea probelemelor sunt esenţiale.
4. În fiecare an lansăm campanii pentru a stârni interesul pentru noile colecţii ale sezoanelor.  Câteaodată colaborăm cu designeri invitaţi. Ştii care sunt aceştia?
a) Madonna
b) Cavalli
c) Lanvin
d) Karl Lagerfeld
R: Ai ghicit. Cu toţii au creat colecţii
5. Care este cel mai bun mod să avansezi şi să evoluezi ?
a) Aştepţi ca cineva să recunoască faptul că faci treabă bună.
b) Faci tot ce poţi să-ţi promovezi realizările în faţa managerului.
c) Ştii ce vrei să realizezi şi faci paşii necesari ca să dobândeşti cunoştinţele şi abilităţile să-ţi atingi ţelul.
R: De tine depinde să ne comunici abilităţile tale şi să-şi asume dezvoltarea personală, urmând paşii necesari ca să-ţi atingi obiectivele.
6. Nu ai licenţă în management, dar lucrezi la noi de câţiva ani şi acum este promovat(ă) ca Department Manager (responsabil de raion). Chiar vrei să accepţi promovarea?
a) Da
b) Poate
c) Nu
d) Mai bine o întrebaţi pe mama.
R: Faptul că eşti promovat înseamnă că credem în tine. Tu deţii cheia dezvoltării tale.
7. Munca ta la raionul de femei s-a încheiat pentru ziua de azi: toată îmbrăcămintea este expusă, etichetele cu preţuri sunt afişate şi cabinele de probă curăţate. Este timpul să închizi magazinul. Ce faci?
a) Te asiguri că nimeni altcineva din magazin nu are nevoie de ajutorul tău.
b) Faci cu mâna colegilor de echipă, le mulţumeşti şi apoi pleci acasă.
c) Îl anunţi pe manager cât de eficient(ă) ai fost.
R: Suntem o singură echipă şi împărtăşim aceleaşi obiective. Într-o echipă, fiecare jucător are un rol şi trebuie să ne respectăm preciproc.

Noul cod al muncii

Contractul individual de munca pe perioada determinata poate fi incheiat pana la o durata maxima de 36 de luni, fata de 24 de luni cat era anterior;
Impunerea de obiective de performanta individuala si criteriile de evaluare in contractul de munca;
Stabilirea unei perioade de proba de cel mult 90 de zile pentru functiile de executie si 120 de zile pentru cele de conducere;
Cresterea perioadei de preaviz de la 15 zile calendaristice la 20 de zile lucratoare, respectiv 45 de zile lucratoare pentru functiile de conducere;
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru;
Munca la negru este pedepsita prin amenzi si inchisoare pentru angajatori si prin amenzi pentru salariatii fara contracte corespunzatoare.
Contractele de munca au fost retrase, fiind inlocuite cu adeverinte primite de la fiecare loc de munca. Prin introducerea sistemului REVISAL de gestionare a contractelor de munca, fiecare nou contract va fi inregistrat inainte de inceperea lucrului efectiv si inmanat anterior primei zile de munca proaspatului angajat.
In ceea ce priveste inceputul lui 2012, salariul minim brut la nivel national a fost stabilit la 700 lei. In cazul functiilor care necesita studii superioare, acestea vor fi remunerate cu cel putin 1,75% din salariul minim brut.
Concluziile pragmatice sunt:
-daca ai un loc de munca, asigura-te ca ti-l poti mentine si incearca sa cresti in cadrul companiei.
-daca ai un job si vrei altul mai bun, gaseste-l pe acesta din urma inainte sa renunti la primul.
-daca nu ai job, orienteaza-te in piata de la inceputul anului si, eventual, incearca reconversie profesionala. O limba straina, “exotica” (slovaca, mandarina, suedeza, daneza etc.), iti poate asigura un job bine platit, ia in considerare invatarea uneia daca alta reorientare in cariera ti se pare dificila.

Interviul pe timp de criza

Chiar daca lucrurile s-au imbunatatit fata de anii anteriori, inca exista un deficit de locuri de munca. De aceea este important sa fii foarte decis si sa cunosti toate riscurile atunci cand renunti la un job. Totodata, orice economie facuta acum poate fi providentiala intr-un viitor incert.
Daca in marile orase numarul de locuri de munca vacante a crescut fata de inceputul crizei, inca sunt zone in care exista multi someri care nu reusesc sa se reintegreze in campul muncii.
In ceea ce priveste salariile, acestea au scazut din cauza sau sub pretextul crizei. Odata cu debutul scaderilor din sistemul bugetar, si sistemul privat a reactionat prin restrangerea afacerilor, prin disponibilizari sau reducerea bugetelor de salarii. Pentru anul 2012 se preconizeaza o crestere usoara de 10-15% pe segmentele de activitate stabile.
Instabilitatea politica inseamna, de cele mai multe ori, si instabilitate economica. La Ministerul Muncii s-au perindat, in 2011, patru ministri, dintre care unul demisioar (Botis) si unul demis (Lazaroiu). In conditiile alegerilor din toamna, aspectul politic poate influenta piata negativ, mai ales in conditiile schimbarii orientarilor politice. Bineinteles, atat timp cat nu vor exista noi masuri fiscale impovaratoare pentru economie.

Intrebare interviu:de ce ai fost dat afara de la job?

Iata cateva raspunsuri care te vor scoate din incurcatura la un interviu de angajare atunci cand angajatorul te intreba daca ai fost dat afara de la job si de ce:
-„Competentele mele nu erau relevante pentru nevoile angajatorului meu anterior, dar, dupa cum vedeti, sunt potrivite organizatiei dvs. In afara de marketing si publicitate, aptitudinile legate de activitatile promotionale ar fi apreciate aici?”
-“A fost recrutat un nou manager care a reorganizat departamentul pentru a aduce membri ai vechii sale echipe. Era dreptul sau, iar mie mi-a oferit sansa de a descoperi oportunitati mai bune in alta parte.”
-„Din pacate, viata mea profesionala a fost afectata de anumite probleme personale pe care acum le-am rezolvat. Sunt pregatit sa depasesc asteptarile la noul job.”
-„Imi doream o schimbare in cariera si banuiesc ca aceasta contradictie intre starea de fapt si dorintele mele a condus la situatia care a determinat plecarea mea de la jobul anterior. Oportunitatea pe care mi-o oferiti prin acest interviu se inscrie insa perfect in noua directie pe care am ales-o in cariera.”
-„Postul meu a fost transferat in India. Din pacate, era mult prea departe si am refuzat transferul.”
-„Am rezistat mai multor reduceri de personal, dar ultima m-a inclus si pe mine. Banuiesc ca este o consecinta a vremurilor pe care le traim.”
Priveste orice intrebare la un interviu de angajare ca pe o oportunitate de a te promova, oricat de incomoda s-ar dovedi solicitarea recrutorului de a-i oferi motive pentru concedierea de la jobul anterior. Evita insa o sinceritate prea mare la interviu -ar putea sa nu fie in avantajul tau.

Alte intrebari la un interviu

1.Descrie compania ideala, locatia si locul de munca
Raspunsul corect in acest caz ar fi sa descrii compania care iti ofera locul de munca. Bineinteles, te vei asigura ca raspunsul tau este credibil si argumentat. Explica de ce fiecare calitate pe care o evidentiezi reprezinta o oportunitate pentru tine. Interviul de angajare este un prilej de a-ti sublinia propriile aptitudini flatand, in acelasi timp, angajatorul.
Daca vii de la o companie mai bine cotata in domeniu, asigura-ti niste argumente care sa sustina alegerea jobului actual, fara a denigra fostul angajator.

2. Care sunt optiunile tale legate de cariera in acest moment?
Pregateste-te pentru aceasta intrebare gandindu-te la cum poti evidentia cat mai bine oportunitatile ce tin de cariera. Daca muncesti, descrie posibilitatile pe care le ai la actualul loc de munca si faptul ca desi esti apreciat acolo, iti cauti un alt job in mod pasiv, pentru ca iti doresti mai mult: provocare, bani, responsabilitate etc. Astfel, motiveaza-ti prezenta la interviul de angajare in cauza ca facand parte din explorarea de noi optiuni.
Daca nu muncesti, poti pune in lumina posibilitatile de angajare pe care le ai in prezent, insa fa acest lucru subtil, vorbind in termeni generali si punand accent asupra specializarii intr-un domeniu cautat, asupra entuizasmului si capacitatii de munca.

3. Povesteste o situatie in care munca ta a fost criticata
Chiar daca CV-ul tau arata impecabil, iar in scrisoarea de recomandare scrie ce bun angajat esti, evolutia in munca implica si puncte de dificultate. Raspunde la aceasta intrebare in cadrul interviului printr-un exemplu constructiv (care sa nu te puna intr-o lumina negativa), din care sa rezulte ca ai invatat din greseli si doar asa poti obtine performanta. Un alt mod de a replica la aceasta intrebare la interviu ar fi sa iti prezinti dorinta de perfectionare, prin participarea la cursuri, inscrierea la un masterat in domeniu sau solicitarea unui training.
Sursa:http://www.myjob.ro

Cele mai dificile intrebari la un interviu

1. “De ce pleci de la actualul job?”
Expertii in dezvoltarea carierei recomanda ca la acest punct al interviului de angajare sa nu fii defensiv, insa nici sa nu iti expui frustrarile legate de fostul manager sau de conditiile de la job. Cel mai indicat este sa raspunzi ca esti in cautarea unor noi oportunitati, provocari sau responsabilitati. La interviul de angajare evita sa folosesti banii ca motiv de plecare de la jobul precedent.

2. “Care sunt cele mai relevante aptitudini ale tale?”
O astfel de intrebare la interviul de angajare iti ofera posibilitatea de a-ti prezenta cele mai bune aptitudini. Asigura-te ca oferi informatii relevante pentru jobul la care ai aplicat. Rezuma cele mai puternice calitati, oferind exemple concrete din experienta la locurile de munca anterioare.

3. “Ce salariu doresti?”
Recrutorii sunt interesati de acest lucru la un interviu de angajare pentru a-si da seama daca firma isi permite sau nu sa iti ofere banii pe care ii ceri. Daca este posibil, amana-ti raspunsul pana spre finalul interviului de angajare, cand vei sti daca esti un candidat serios pentru job.
Daca recrutorul insista sa ii dai raspunsul legat de bani, intreaba despre salariul oferit in mod normal in firma pentru postul la care candidezi. In cazul in care nu primesti un raspuns satisfacator, spune o suma care sa fie acceptabila pentru responsabilitatile pe care le presupune jobul.
Nu uita sa specifici ca pe tine te intereseaza jobul in mod special si nu banii.

4. “Ai aplicat si la alte joburi in aceasta perioada?”
Putini angajatori se asteapta sa raspunzi “nu” la aceasta intrebare. Descurca-te in acest caz la interviul de angajare spunand ca explorezi diverse posibilitati care s-ar potrivi cu potentialul tau.
 Sursa:http://www.myjob.ro

Unde va vedeti peste 5 ani?

Unde crezi ca te vei afla in urmatorii cinci ani in ceea ce priveste cariera?Vorbeste la interviul de angajare despre ceea ce te motiveaza, punctand aspecte legate de jobul in cauza. Angajatorii prefera candidati care gandesc in viitor si care au teluri realiste cu privire la dezvoltarea carierei lor.Intrebarea e din punct de vedere profesional fiind o intrebare foarte frecventa la interviuri.Dar daca se poate sa spuneti o parere optimista (adica visul).Trebuie sa emiteti un raspuns optimist si realist.Adica sa nu afirmati ca in 5 ani o sa deveniti Director regional,dar se poate un sef de raion!

Intrebari la sfarsitul interviului

O intrebare privind strategia companieiProbabil angajatorul a abordat deja in timpul interviului acest punct, dar nu a insistat, asteptand sa va exprimati voi interesul pentru a cunoaste cat mai multe detalii. Cum se situeaza compania pe piata pe care activeaza si care sunt punctele tari si punctele slabe, care sunt planurile pentru urmatorii ani, ce produse noi sau servicii sunt in plan... acestea sunt cateva intrebari care va pot ajuta sa va faceti o imagine clara in ceea ce priveste strategia de viitor a companiei.
De ce ati ales sa lucrati aici? Ce va face sa ramaneti in aceasta companie?Cu toate ca v-ati informat despre companie, nu cunoasteti informatii din interior. Este foarte importanta experienta unei persoane care lucreaza deja in companie. Aceasta intrebare permite interlocutorului sa va raspunda mult mai personal, ca un angajat sau viitor coleg.
Ce puteti sa-mi spuneti despre superiorul ierarhic?Compania este ceea ce v-ati dorit? Este foarte bine. Totusi trebuie sa stiti ca trebuie sa lucrati foarte mult timp cu o anumita persoana, superiorul direct. In consecinta, trebuie sa incercati sa aflati cat mai multe informatii despre aceasta persoana.
Care este urmatoarea etapa?Nimeni nu vrea sa ia initiativa pentru a cunoaste urmatoarele etape ale procesului de angajare. In acest fel, angajatorul va descoperi interesul vostru pentru job si dorinta voastra de a realiza ceva.

Interebari capcana la interviu

1. Ce asteptari aveti de la viitorul angajator?Prin aceasta intrebare angajatorul doreste sa afle care sunt motivatiile voastre pentru postul respectiv si sa se asigure ca asteptarile voastre vizavi de companie sunt in concordanta cu oferta.Pentru a da un raspuns cat mai adaptat companiei, bazati-va pe descrierea postului: "Sa particip activ la dezvoltarea companiei sau sa ma implic in proiecte motivante". Acesta este tipul de raspuns care-l va multumi pe angajator.2. Ce proiect profesional sau personal aveti?Intrebarea are scopul de a cunoaste ambitiile voastre si de a verifica daca acestea sunt compatibile cu perspectivele oferite de companie.Raspunsul vostru trebuie sa fie in concordanta cu job-ul respectiv. Daca doriti o specializare, mentionati-o daca aceasta aduce un plus postului pentru care candidati.3. Care este managerul ideal?Este o intrebare dificila, prin care angajatorul isi propune sa afle care sunt asteptarile voastre in ceea ce priveste managementul companiei.Pentru a raspunde, ganditi-va la experientele manageriale anterioare si exprimati-va preferintele, fara insa a prezenta o opinie radicala. Daca in schimb sunteti proaspat absolventi si nu aveti experienta, nu ezitati sa spuneti ca acest lucru va impiedica sa aveti o parere pertinenta asupra managerului ideal.4. Ce asteptati de la acest job peste 2-3 ani?Angajatorul urmareste sa vada daca va puteti proiecta pe viitor in cadrul companiei, si in ce mod.Aveti grija ca planurile voastre sa se incadreze in posibilitatile oferite de companie. Este de preferat sa oferiti un raspuns deschis, care sa nu-l oblige pe angajator sa va faca promisiuni pe care sa nu le poata respecta.5. Care este mediul vostru de lucru preferat?Aceasta intrebare se refera la tot ce tine de job: program de lucru, open space sau birou individual, diversitatea echipei, etc. Angajatorul pune o astfel de intrebare pentru a observa, de exemplu, capacitatea voastra de a va adapta programului de lucru.Aici puteti raspunde in functie de temperamentul vostru, insa nu pierdeti din vedere conditiile de lucru ale companiei, pentru a nu intra in contradictie cu acestea.

Comportamentul la interviu

In momentul in care va pregatiti sa mergeti la interviu de angajare incercati sa va relaxati si sa folositi emotiile in sens pozitiv. Este bine sa ajungeti putin mai devreme decat ora stabilita pentru interviu de angajare, salutati, prezentati-va, fiti zambitori si incercati sa faceti o impresie buna inca din primele momente.
Controlati-va vocea, respiratia, tonalitatea vocii, privirea si gesturile si incercati sa puneti in valoare mesajul pe care vreti sa-l transmiteti angajatorului, determinarea si entuziasmul vostru. Incercati sa fiti amabili si atenti pe toata perioada desfasurarii interviului de angajare.
Toate actiunile si gesturile voastre din timpul interviului de angajare sunt analizate in detaliu pentru a determina personalitatea voastra. Pentru a-l convinge pe angajator ca sunteti persoana potrivita pentru job si companie, trebuie sa aveti o atitudine deschisa.

Zambetul in cadrul interviului

Angajatorii prefera sa vorbeasca cu un candidat zambitor, care arata prin atitudinea lui faptul ca este incantat sa participe la acel interviu de angajare. Cu toate acestea este important sa evitati sa zambiti fortat pe tot parcursul interviului.
Trebuie sa aveti mare grija la expresiile fetei, deoarece va pot trada in anumite situatii. Chiar daca nu sunteti de acord cu tot ceea ce spune angajatorul, incercati sa fiti intotdeauna deschisi si interesati. Daca zambiti in timpul interviului de angajare, cu siguranta si angajatorul va afisa o imagine zambitoare.Daca veti zambi pe parcursul interviului de angajare, cu siguranta veti face o impresie buna si veti reusi sa creati o relatie intre voi si angajator. Totusi, nu trebuie sa exagerati sa zambiti, deoarece acest lucru ar putea sa-i deranjeze pe unii angajatori.

Asteptatea dinaintea interviului

Fie ca ati ajuns mai devreme, fie ca angajatorul intarzie, in timpul cat asteptati inceperea interviului de angajare trebuie sa fiti linistiti. Daca asteptarea se prelungeste ocupati-va timpul rasfoind brosuri care va pot furniza date despre companie sau o revista aflata la receptie.
Cat timp asteptati angajatorul pentru a incepe interviul de angajare, asezati-va pe un scaun care poate sa va ofere o imagine de ansamblu a incaperii. Adoptati o pozitie ferma, stati drept in scaun si fiti pregatiti in orice moment sa mergeti in biroul unde veti sustine interviul de angajare.
Este foarte important sa va pastrati calmul in acest timp de asteptare, deoarece trebuie sa fiti in cea mai buna forma pentru interviul de angajare. Daca angajatorul a intarziat mai mult decat ar fi normal, evitati sa deschideti acest subiect in timpul interviului de angajare.

Daca esti contactat telefonic pentru interviu

Daca ai fost contactat telefonic de catre o companie inseamna ca primul pas a fost facut, scrisoarea ta de intentie si C.V.-ul tau au fost apreciate si au starnit interesul angajatorului. Este important de retinut referitor la convorbirea telefonica :
-siguranta de sine in timpul convorbirii;
-exprimare clara , voce clara, la un nivel nu prea ridicat ;
-prezentare cat mai convingatoare.

Dupa interviu

  • Fa o analiza referitoare la cum a decurs interviul, maniera in care te-ai comportat;
  • Asteapta sa fii contactat ;
  • Daca esti ales, vei fi contactat telefonic ;
  • Daca trec mai mult de doua saptamani, contacteaza tu compania .

Posibile intrebari in interviu

  • De ce candidati tocmai la noi ?
  • Va simtiti adaptat pentru acest gen de munca ?
  • Care sunt atuurile dumneavoastra?
  • Ce ne puteti oferi?
  • Ce salariu doriti?
  • Ce salariu sperati sa primiti la noi ?
  • Ce activitati ati desfasurat la fostul loc de munca ?
  • Descrieti, pe scurt, evolutia dumneavoastra profesionala.
  • Care dintre calificarile dumneavoastra sunt cele care ar corespunde descrierii postului pentru care candidati
  • Cat timp doriti sa desfasurati aceasta activitate ?
  • Cat de important este pentru dumneavoastra timpul liber ? Dar concediul ?
  • Ati fi dispus, in cazul unei necesitati, sa stati peste program ?
  • Ce hobby aveti?
  • Cum comunicati cu oamenii straini ?
  • Lucrati cu mai multa placere singur sau in echipa ?
  • Cum apreciati actualul loc de munca ? Cum va imaginati viitorul loc de munca ?
  • Ce sarcini ati considerat a fi extrem de plictisitoare la fostul dumneavoastra loc de munca ?
  • Vi s-a intamplat sa nu va puteti mentine starea de concentrare ?
  • Cum ati ajuns sa ocupati ultimul loc de munca ?
  • De ce doriti sa renuntati la actualul loc de munca ?
  • De ce nu v-ati schimbat pana acum, niciodata, locul de munca ?
  • De ce v-ati schimbat atat de des locul de munca ?
  • Ce pozitie doriti sa ocupati in cadrul firmei noastre ?
  • Aveti de gand sa va calificati suplimentar ?
  • Vi s-a intamplat, pana acum, sa schimbati locul de munca pentru ca ati gasit ceva mai interesant ?
  • Aveti probleme cand trebuie sa renuntati la obisnuinte mai vechi ?
  • Va simtiti uneori depasit, in fata sarcinilor de serviciu ?
  • Sunteti de acord ca o conducere mai buna poate determina cresterea motivatiei angajatilor ?
  • Cum reactionati cand ceilalti devin dezinteresati de obiectivele companiei ?
  • Cum luati deciziile ?
  • Cum credeti ca dumneavoastra, singur, puteti stimula echipa ?
  • Care este venitul dumneavoastra actual ?
  • Ce sperati prin schimbarea locului de munca ?
  • Cand sunteti disponibil pentru a incepe lucrul ?etc

Sfaturi interviu

  • Punctualitatea este esentiala si foarte apreciata
  • In camera unde are loc intalnirea intra calm, surazator, cu pas hotarat, saluta intr-un mod ferm examinatorul sau pe toti membrii, daca este vorba de o comisie, privind direct in ochii fiecaruia. Incearca sa retii nume.
  • Asaza-te confortabil pe scaun. Stai cu picioarele apropiate, nu pune picior peste picior. Nu te aseza decat dupa ce ai fost invitat
  • Initiativa in conversatie las-o interlocutorului. Priveste in ochii interlocutorilor pe masura ce ti se adreseaza sau tu le vorbesti.
  • Ai grija cum vorbesti. Fii clar in exprimare si nu pierde sirul ideilor. Este important sa demonstrezi ca stii raspunsul la intrebare si ca esti sigur pe tine. Evita pe cat posibil raspunsurile cu da sau nu.
  • Nu critica, nu vorbi de rau munca anterioara sau actualul loc de munca.
  • Evita sa te contrazici.
  • Fii tu insuti. Zambeste cand este cazul, dar nu exagera.
  • Scoate-ti in evidenta calitatile si nu te supraaprecia. Nu mintii !
  • Negociaza !Nu trebuie sa-ti fie teama! Salariul oferit este, de obicei mai mic decat cel asteptat . Daca esti competitiv si ai abilitatile necesare pentru postul respectiv nu te grabi in luarea unei decizii!Conditia este sa stii cum sa tratezi problema si sa nu exagerezi.
  • Intereseaza-te de forma juridica a raportului de munca. Cum se face angajarea? Cu contract individual de munca, cu ce data, etc.
  • La plecare zambeste, saluta si multumeste-le interlocutorilor tai

Pregatirea interviului

  • Fi pregatit ! Conteaza prezentarea personala: infatisare ( imbracaminte ordonata si curata, par, maini, unghii curate), tinuta, abilitati de comunicare, punctualitatea, contactul vizual, C.V. impresionant. Majoritatea celor care fac interviuri vor trage concluzii despre tine in primele minute ale intalnirii.
  • Automotiveaza-te !Conteaza entuziasmul pentru slujba respectiva ( nu prea exagerat )
  • Concentreaza-te ! ' Corpul meu este unealta mea '(Rowan Atkinson). Imagineaza-ti momentul intrarii in camera de interviu, salutul examinatorului, zambetul, imagineaza-ti raspunsurile pe care le vei da la intrebarile pe care le anticipezi ca-ti vor fi puse.

Trei greseli la un interviu

1. Este despre cum sa demonstrezi increderea
Stati drept si priviti in ochi. (observati ce culoare are ochii celui care va ia interviul)
Strangeti-i ferm mana. (nu este nimic decat un raspuns prin strangerea de mana)
Asezati-va drept si incet pe scaun, parand interesat si atent. (prabusirea pe scaun denota o atitudine indolenta
2.Angajatorul va ofera informatiile fie direct sau indirect.
Aptitudinile de comunicare includ aascultarea si lasand impresia persoanei care va asculta ca a inteles ce ati vrut sa spuneti.
Observati stilul angajatorului si potriviti-va cu acel stil.
Folositi limbajul adecvat. (Atentie la folosirea jargoanelor sau cuvinte referitoare la varsta, ras, religie, politica sau preferinte sexuale – acestea poate duce la parasirea imediata a incaperii)
Povestindu-i angajatorului mai mult decat este necesar va poate duce la o greseala fatala. (prea multa informatie – in special cea personala – va poate duce in unele domenii care mai bine nu le discutati la interviu.)
3.Este extrem de important sa puneti intrebari.
Cand sunteti intrebat, „Aveti alte intrebari?” daca raspundeti „Nu”, este cel mai gresit raspuns!
Daca puneti intrebari va va oferi oportunitatea de a va arata interesul. (cele mai bune intrebari vin din ascultarea a ceea ce s-a spus si intrebat pe durata interviului. Intrebati informatii suplimentare.)
Punand intrebari va da oportunitatea de a afla daca sunteti la locul potrivit. (sansa dumneavoastra de a afla mai multe despre companie).

Icoane de vanzare

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top