Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Intrebari puse intr-un interviu

1. Povesteste-mi putin despre tine

E un mod bun pentru intervievator de-a incepe direct conversatia.

Rapunde: E momentul ideal sa aduci vorba despre o experienta din CV-ul tau care se potriveste slujbei dorite acum. "Ei bine, in ultimul an m-am concentrat pe un proiect care…". Discutia va curge firesc spre atributiile si realizarile tale.
Nu raspunde: Nu incerca sa-ti faci o caracterizare in genul "sunt o persoana perseverenta, dau totul pentru job"

2. Ce planuri ai in cariera?

Cu aceasta intrebare, interlocutorul urmareste sa afle ce intentii ai pe termen lung si cum se integreaza acest job in planurile tale de viitor: vrei o cariera sau doar castiguri usoare si rapide?
Raspunde: Pune accent pe faptul ca stii ce-ti doresti in urmatorii cinci-zece ani (cuvinte-cheie: perspective, evolutie).
Nu raspunde: Daca jobul pentru care dai interviu e doar o etapa de trecere, nu lasa acest lucru sa se vada.

3. Care sunt atuurile tale?

Intervievatorul iti ofera acum o oportunitate sa vorbesti despre calitati pe care nu le-ai trecut in CV.
Raspunde: Prezinta calitati individuale (atentia la detalii, capacitatea de sinteza etc), dand si un exemplu relevant din experienta ta profesionala. "Eu" e cuvantul de baza, nu "noi" (echipa).
Nu raspunde: Nu miza pe generalitati colective, precum capacitatea de-a coordona/de-a te integra intr-o echipa.

4. Care consideri ca sunt slabiciunile tale?Nimeni nu se asteapta sa raspunzi 100% sincer la aceasta intrebare, insa e importanta pentru impresia de ansamblu.
Raspunde: povesteste cum ai depasit un defect sau cum planuiesti sa-ti dezvolti abilitatile in urmatorul an. De exemplu: "Nu ma descurc prea bine cu grafica computerizata, asa ca am inceput un curs de Photoshop".
Nu raspunde: Nu da dovada de falsa modestie sustinand ca nu ai nicio slabiciune profesionala. Daca vrei sa pari atotstiutoare, ai putea fi catalogata drept ingamfata.

5. Ce te motiveaza?

Atentie, intrebare-capcana ce ii poate dezvalui angajatorului destul de multe despre personalitatea ta!
Raspunde: enumera cateva lucruri pozitive pe care acest job ti le-ar putea oferi: dezvoltarea personala, ocazia de-a intra in contact cu personalitati din domeniu, posibilitatea reala de-a evolua etc.

Nu raspunde: Daca primul impuls e sa raspunzi "banii", gandeste-te ca vei fi perceputa ca o persoana lacoma. 15% din angajatori considera ca primul interviu e cel mai prost moment sa discuti despre salariu (exceptand cazurile in care aduc ei vorba de onorariu).

6. De ce iti schimbi locul de munca?

Nu e chiar cea mai "ortodoxa" intrebare, dar unii intervievatori ti-o vor adresa.
Raspunde: Pune accentul pe nevoia de schimbare, de progres si dorinta de-a te asocia unei companii cu o reputatie excelenta.
Nu raspunde: Orice ai face, nu vorbi de rau compania pentru care lucrezi/ai lucrat, deoarece iti vei crea o imagine negativa. 95% dintre angajatori spun "pas" unui candidat cu prea multe marturisiri despre "fostii".

7. De ce-ti doresti aceasta slujba?

E timpul sa "presari" in conversatie informatiile adunate despre companie inaintea interviului, sa arati ca stii ce provocari si praguri profesionale iti va oferi slujba.

Raspunde: Subliniaza partile bune ale job-ului dorit si, succint, pasii din cariera care te-au condus pana aici.
Nu raspunde: "E jobul ideal pentru mine" e o afirmatie mult prea generala, pe care 69% dintre ofiterii de recrutare o considera un semn de superficialitate. Nici entuziasmul excesiv nu e prea bun: nu trebuie sa pari disperata si nici "fixata" pe acest post.

8. Esti dispusa sa calatoresti in interes de serviciu?

Aceasta e una dintre putinele intrebari dintr-un interviu la care ar trebui sa fii 100% sincera.
Raspunde: Daca esti impotriva deplasarilor, refuza-le din start sau ofera-i intervievatorului un procent orientativ, de ex. "as fi dispusa sa plec 50% din timp", subliniindu-ti nevoia de stabilitate si mentinere a contactelor de business.
Nu raspunde: Nu te preface ca esti de acord - daca vei primi job-ul si vei fi fortata sa faci multe deplasari, nu vei avea cum sa dai inapoi fara a pierde credibilitate.

9. Cat de repede ai nevoie de un raspuns?

Raspunsul tau ii va indica angajatorului cat de cautata esti pe piata.
Raspunde: Daca ai si alte oferte, spune ca ai nevoie de un raspuns in maxim trei zile. Daca nu, acorda companiei o saptamana sa-ti faca o oferta concreta.
Nu raspunde: Nu spune "imi raspundeti cand puteti", asta arata ca nu ai altceva de facut decat… sa astepti.

10. Ce intrebari ai pentru mine?

Aici se va vedea cu adevarat interesul tau pentru companie si pozitia disponibila.
Raspunde: Intreaba, de exemplu "Care sunt urmatorii pasi in procesul de angajare?", "Cum vedeti dumneavoastra candidatul ideal?", "Care e atmosfera de lucru?" sau "Este nevoie sa prezint referinte/recomandari suplimentare?".
Nu raspunde: Nu pune intrebari de genul "Cate zile de concediu voi avea?" sau "Dati prime de Craciun?" - acestea sunt privite de 69% dintre angajatori ca indici ai neprofesionalismului si al unui interes superficial pentru job-ul oferit.Ai toata increderea in tine: atitudinea pozitiva, sinceritatea (in limitele in care nu-ti pui toate cartile pe fata) si o buna pregatire a interviului iti pot aduce job-ul dorit.De multe ori, oameni cu experienta solida, dar neatenti la detalii pierd in fata unor candidati middle-level cu o atitudine de nota zece - prin urmare, nu te lasa descurajata de numarul de oameni care si-au mai depus CV-ul si nu lasa nimic la voia intamplarii in timpul interviului.Nu uita: De indata ce ajungi acasa, trimite un e-mail de intervievatorului. Indiferent daca vei fi aleasa sau nu pentru postul vizat, acest gest de politete lasa canalul de comunicare deschis: nu se stie niciodata cand va aparea un nou job in companie si, datorita atitudinii excelente si a raspunsurilor bine pregatite, ai putea fi prima pe lista prioritatilor. Mult succes!

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top