Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Cauzele respingerii CV-urilor


Prima impresie

Prima impresie conteaza; daca CV-ul tau nu atrage atentia angajatoului in primele 20-30 de secunde, atunci sansele de a lua interviul se reduc considerabil. Un angajator poate avea mai mult de 100 de CV-uri peste care trebuie sa se uite in cateva ore, timp in care trebuie sa realizeze si o selectie. Asa ca aseaza experienta la inceputul CV-ului si nu realizarile academice (acestea se aseaza in fata doar daca ai absolvit recent) sau datele personale. 

Ceea ce vrea sa stie un angajator este de ce te-ar chema la interviu. Pentru aceasta, realizeaza un scurt rezumat al aptitudinilor tale si/sau o lista a realizarilor deosebite. Aceste lucruri pot face un angajator sa doreasca sa te invite la un interviu. Dar fii atent sa nu te supraevaluezi. 

Aspect neatragator

Aspectul CV-ului este foarte important. Chiar daca folosesti cuvintele potrivite, daca angajatorul nu gaseste imediat informatiile pe care le cauta, atunci cu siguranta va trece mai departe la alt CV. Trebuie sa folosesti zone „albe”, alineate si spatii intre paragrafe. 

Niciodata sa nu folosesti o masina de scris la redactarea CV-ului, pentru ca vei parea demodat si depasit. Foloseste o hartie A4 de buna calitate, preferabil de 100 de grame si pentru CV si pentru Scrisoarea de Intentie. 

Marimea CV-ului

Cel mai bine este ca CV-ul sa incapa pe cele doua parti ale unei coli A4, asta daca nu ti se cere in mod expres un CV mai lung. Daca nu poti respecta aceasta lungime a CV-ului, atunci probabil nu ai inteles cerintele angajatorului. Angajatorii nu vor sa iti cunoasca toata viata, vor doar sa stie daca au de ce sa te intervieze sau nu. 

Organizarea informatiilor din CV

Daca CV-ul tau nu este bine organizat, atunci angajatorului ii va fi greu sa gaseasca informatiile cautate si nu va putea sa isi creeze rapid o imagine a personalitatii tale. Aminteste-ti ca angajatorul nu are mult timp la dispozitie sa se uite pe CV-ul tau, asa ca daca nu vor gasi ceea ce ii intereseaza, nu se vor deranja sa citeasca mai departe. 

Paragrafe sau propozitii prea lungi

Paragrafele si propozitiile prea lungi ingreuneaza cititul rapid. Incearca sa folosesti propozitii scurte si puncuale, si foloseste puncte pentru impartirea textului in paragrafe. 

Prea putine informatii

Multe persoane nu includ suficiente detalii despre joburile anterioare si, in acest caz, angajatorii nu dispun de suficiente informatii, refuzand astfel cererea. 

Nu prezinta realizarile tale

Trebuie sa iti prezinti realizarile. Aminteste-ti ca CV-ul este cartea ta de vizita pentru un angajator. Daca nu-i poate prezenta acestuia motivele pentru care ar trebui sa te angajeze, atunci este un esec. Un angajator iti va dori serviciile numai daca vede in tine un potential castig (interes). Asadar, prezinta-le beneficiile pe care le vor obtine daca te angajeaza. 

CV-ul te face sa arati prea batran/tanar pentru job

In general, sa fii prea tanar/batran pentru un job poate fi o problema sau o bariera pentru viitoarele avansari sau chiar pentru a obtine slujba in prima faza. Exista cateva moduri de ocolire a acestei probleme, dar acestea depind de circumstantele individuale sau de domeniul/jobul pentru care doresti sa aplici. 

Greseli de ortografie, greseli de tiparire si erori gramaticale

CV-ul trebuie verificat cu atentie pentru a nu contine astfel de erori inainte de a fi trimis angajatorului. Micile erori pot umbri un CV totusi bine realizat si te pot face sa pari neglijent sau lenes, care nu sunt genul de calitati pe care doresti sa le prezinti angajatorului. Cum probabil nu vei observa aceste erori, ar trebui ca si o alta persoana sa iti verifice CV-ul pentru a ledescoperi.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top