Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Codul vestimentar la interviu


Haina il face pe om. Si uneori pe compania ta. Ce poarta angajatii tai spune multe despre propria companie. Iar stilul lor vestimentar este foarte important, cel putin pentru cei care intra in contact cu clientii si cu publicul.
Se poarta stilul relaxat
Detinatorul unei companii de consultanta fiscala afirma ca e mult mai simplu sa te imbraci relaxat si sa treci peste barierele stricte ale codului vestimentar din mediul de afaceri. "Conventiile traditionale sunt in continua schimbare si cererile din ultima vreme sunt sa renuntam la prea multa sobrietate", spunea consultantul.
Si specialisti din HR sustin ca imaginea conteaza foarte mult si mai ales mesajul transmis de codul nostru vestimentar de la birou. Nu este vorba insa despre a te imbraca ca sa arati bine, ci de a contrui o imagine care sa spune "noi vorbim business" ("we mean business"), fara a arata prea sofisticat.
Un studiu realiat in SUA arata ca patru din cinci angajati considera ca un cod vestimentar mai relaxat conduce catre o mai buna productivitate. Noua din zece fimre de avocatura au afirmat ca o cravata nu este necesara in codul lor vestimentar.
Cum sa creezi un cod vestimentar
Sa creezi un standard pentru imbracaminte nu este atat de usor pe cat pare. Pentru ca un cod de a te imbraca poate impune restrictii in relatiile de gen sau libertatea religioasa. Si pentru a fi efectiv, angajatii trebuie sa fie capabili sa inteleaga acest cod si sa il urmeze.
In crearea unui cod vestimentar, organizatiile ar trebuie sa ia in considerare rolul fiecarui angajat si vizibilitatea lor. Angajatorul trebuie sa fie precis in privinta a ceea ce pot sau nu pot purta angajatii. Inainte de a crea un cod vestimentar unic, angajatorul trebuie sa se informeze in privinta legilor existente, pentru a nu face discriminari printre angajati.
Explica-le angajatilor cat mai amanuntit de ce trebuie sa respecte acest cod vestimentar.Daca un angajator incalca acest cod, trebuie sa inteleaga care pot fi consecintele si de ce se pot aparea probleme.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top