Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Pregatirea unui interviu

Tine minte: cu cat te pregatesti mai mult inainte, cu atit te vei simti mai relaxat; cu cat vei fi mai relaxat, cu atat mai bine te vei prezenta; cu cat te vei prezenta mai bine, cu atat mai multe sanse ai sa capeti slujba. Logic, nu ?
Deci, care este problema ? OK, te pregatesti pentru marele interviu. Primul lucru, trebuie sa stii destul de exact la ce sa te astepti.
CV-ul, scrisoarea de intentie si celelalte eforturi depuse te-au adus in fata usii potentialului angajator. Cel care te va intervieva ti-a citit deja CV-ul care i-a furnizat o imagine sumara calitatilor si istoricul angajarilor tale. Interviul este insa cea mai subiectiva parte a drumului spre un nou job. De multe ori un angajator, chiar fara sa realizeze, isi va forma impresia despre tine si pe baza comportamentului din timpul interviului. De aceea trebuie sa incerci sa faci o figura buna. Sa ilustrezi intr-un mod sincer, politicos si entuziast faptul ca esti foarte potrivit pentru locul vacant si ca ai ce sa oferi organizatiei. In CV ai descris aptitudinile necesare pentru a intra in echipa firmei dar acum trebuie sa convingi si ca poti face parte din aceasta echipa.

Pregatirea:

Invata cum sa fii calm. E probabil cea mai importanta parte.
Informeaza-te asupra firmei.
Informeaza-te asupra celui care va lua interviul, daca e posibil.
La ce fel de interviu vei merge, unul de screening, unul stresant ?
Sa stii exact de ce vrei jobul respectiv.
Identifica-ti dorintele si nevoile – fa diferenta clara intre ele.
Fii pregatit sa exemplifici clar si concret ce calitati ai de oferit firmei.
Fii pregatit sa pui intrebari – intreaba numai ceea ce nu poti sa-ti explici singur.
Pune-ti referintele in ordine si asigura-te ca iti vor fi de ajutor si ca sunt valabile.

Prezentarea:

Imbraca-te in stil “conservator”.
Mergi mai devreme.
Ia la tine un CV in plus, mapa de scris, stilou.
Fii sigur ca stii exact numele pe care le pronunti acolo.
Fii politicos cu oricine. Toata lumea de acolo conteaza.
Fii destins dar pastreaza aerul profesional.
Nu mesteca guma, nu fuma
Fii atent la tot ce faci, cum te misti, cum vorbesti, cum reactionezi. Tine totul sub control.
Considera ca toate intrebarile sunt puse cu buna credinta si raspunde in consecinta.
Nu te baza pe faptul ca cel din fata va stii sa scoata in evidenta calitatile tale si sa afle informatiile pe care le doreste.
Nu ezita sa ceri clarificari inainte de a raspunde la o intrebare.
Acorda-ti o pauza scurta inainte de a raspunde pentru a-ti aranja ideile.

Dupa interviu:

Ia niste notite despre interviu chiar inainte de a pleca.
Trimite o scrisoare de multumire cat de curand posibil celui care a luat interviul.
Asigura-te de corectitudinea numelor, titlurilor.
Sfaturi utile pentru compunerea unui CV

Compunerea unui CV bun este o misiune dificila. Cand va pregatiti CV-ul, considerati-l ca o socoteala a realizarilor din cariera dvs. Un CV bun este acela care va inregistreza realizarile si vi le prezinta intr-un mod in care nu pot fi ignorate de catre angajator.

Un CV bun nu va poate asigura angajarea 100%, dar va va deschide o usa spre un viitor mai bun. Va va face sa iesiti in evidenta. Va atrage atentia angajatorului si il va convinge sa-si ascrifice o parte din timpul sau pretios pentru a va chema la un interviu. Odata atins acest scop, odata ce va aflati fata in fata cu potentialul dvs. angajator, depinde de dvs. sa-l convigeti sa va angajeze.

Iata deci cateva sfaturi utile pe care ar trebui sa le urmati atunci cand va compuneti CV-ul.

In mod normal, departamentul de resurse umane si comunitatile de recrutare sunt grupuri de profesionisti insarcinati sa gaseasca si sa evalueze candidati pentru posturile vacante. Ei pot sau nu sa faca angajarea propriu-zisa. In marea majoritate a cazurilor insa angajatorul insusi va lua decizia finala, pe baza recomandarilor acestor specialisti.

In zilele noastre timpul este foarte important. Cand trimiteti un CV unui angajator, prima persoana care va va citi CV-ul este un functionar, care de obicei are forte putin timp pentru a analiza un numar mare de CV-uri. Consecinta: CV-ul dvs. nu va primi mai mult de 45 de secunde din atentia acestuia! Daca nu isi atinge scopul si nu atrage atentia functionarului in acea scurta perioada , nu veti avea norocul sa fiti chemat la un interviu.

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este noua tehnologie. Din cauza cantitatii mari de munca care este de competenta departamentului de resurse umane, automatizarea joaca un rol crucial. Multe departamente de recrutare folosesc acum programe pe calculator pentru a organiza si a selecta CV-urile candidatilor. Calculatoarele citesc CV-urile, cautand cuvinte cheie. Cuvintele cheie sunt anumite cuvinte sau fraze care va prezinta calificarea pentru acel post. Daca CV-ul dvs. nu contine acele cuvinte cheie, calculatorul va decide ca nu intruniti atributele necesare pentru a ocupa postul dorit, chiar daca dvs. in realitate le intruniti! De aceea, cand intocmiti un CV luati in considerare atat forma cat si continutul.

Un CV bine facut se adreseaza cu atentie ambelor calitati mai inainte numite si le integreza pe ambelele intr-un tot armonios, intr-o intregistrare concentrata care prezinta clar si convingator punctele forte si realizarile carierei dvs.

Intotdeauna CV-ul dvs. sa fie imprimat cu o imprimanta laser. Nu folositi imprimante cu ace. Atunci cand sortarea CV-urilor se face cu ajutorul calculatorului, introducerea acestora in calculator se face cu ajutorul unui scanner. Marea majoritate a acestor scannere nu pot citi CV-urile care sunt printate color sau la imprimanta cu ace.

Faceti-va CV-ul acceptat de calculator. Printati-l cu tus negru pe hartie alba. De asemenea, nu se recomanda folosire unor caractere mai mici de 12 si intotdeauna folositi caractere Helvetica, Arial sau Times.

Un CV nu trebuie sa fie mai lung de doua pagini.

Iata ceea ce trebuie sa contina un bun CV:
---numele si prenumele, adresa si telefonul de contact in partea superioara a primei pagini;
---listati-va obiectivele; restul CV-ului ar trebui organizat in trei mari sectiuni: Experienta, Educatie si Afiliere profesionala si Premii. Nu trebuie sa includeti date personale precum starea civila, varsta, sexul, religia, apartenenta etnica sau hobby-urile.
---listati-va experienta in ordine cronologica inversa, incepand cu cea mai recenta informatie. Listati datele la care ati ocupat fiecare post pe marginea din dreapta. Fiecare paragraf trebuie sa contina trei pana la cinci fraze care sa descrie responsabilitatile pe care le-ati avut pe respectivul post precum si abilitatile pe care le-ati demonstrat in indeplinirea acelor responsabilitati.
---sectiunea dedicata educatiei, listati-va titlurile de studiu sau experientele educationale de orice tip in ordine cronologica inversa. Pentru fiecare experienta educationala, mentionati titlul de studiu obtinut, certificatul sau cursul pe care l-ati incheiat sau il veti incheia, numele institutiei pe care ati frecventat-o, precum si datele acestor experiente(tot in marginea din dreapta).
---la sectiunea in care listati afilierile personale si premiile, listati realizarile carierei dvs. care nu sunt legate de un anumit loc de munca. Ele reprezinta realizari obtinute prin asociere profesionala sau intr-o anumita activitate din domeniul dvs. Pot fi articole sau carti pe care le-ati publicatdiscursuri sustinute, participare la ateliere, premii obtinute si activitati caritabile sustinute.

Cu speranta ca ne veti urma sfaturile si ca veti reusi, va uram mult succes.

Intreaba tu !

Intrebari pe care le poti pune tu la interviu.

Chiar daca nu ai de gand sa intrebi nimic la un interviu, multi angajatori te vor pune in situatia sa o faci. Si de felul in care pui intrebari poate depinde evaluarea ta. Asa ca fii pregatit cu niste intrebari despre firma la care intentionezi sa te angajezi.

Citeva teme pe care le poti aborda :

---Mediul concurential in care firma opereaza.
---Ce obstacole se anticipeaza in atingerea scopurilor firmei.
---Cum a evoluat firma in ultimii ani.
---Ce responsabilitati vei avea.
---In ce mod se asteapta sa-ti rezolvi sarcinile.
---Ce resurse iti ofera firma pentru indeplinirea obiectivelor si care sunt cele pe care trebuie sa le gasesti singur in alta parte.

In general nu este bine sa intrebi despre beneficii, prime …etc. Motivul este ca asa vei parea mai degraba interesat de ceea ce poate face firma pentru tine. Nu este o idee prea buna nici sa nu pui nici o intrebare pentru ca vei da impresia de pasivitate in loc sa pari curios si interesat.


Intrebari puse la interviu- articol 1

Intrebari generale.

1. Vorbeste despre tine !
Vorbeste doua minute despre tine; nu bate cimpii. Foloseste date din CV ca baza de pornire.

2. Ce stii despre firma noastra ?
Fa-ti temele inainte de a veni la interviu ! Cauta cat de multe informatii poti despre firma respectiva, despre produse, cifre de afaceri, imagine, conducere, oameni ...etc. Arata-ti prin toate acestea interesul.

3. De ce vrei sa lucrezi la noi ?
Nu vorbi despre ceea ce vrei sa realizezi pentru tine, pentru imaginea ta; spune ce poti face pentru firma: vrei sa lucrezi in cadrul unui proiect anume, sa rezolvi o anumita situatie, sa-ti aduci contributia la indeplinirea unui anumit obiectiv al firmei.

4. Ce poti face pentru noi ?
Ce poti face tu si nu poate altcineva ? Da exemple din trecut si arata cum ai rezolvat cu succes probleme similare cu cele pe care le-ar putea avea firma la care vrei sa te angajezi.

5. Ce te atrage cel mai mult la acest job ? Dar cel mai putin ?
Ofera trei motive majore pentru care vrei jobul si unul minor negativ.

6. De ce ar trebui sa te angajam ?
Pentru pregatirea, experienta si abilitatile pe care le ai. Trebuie sa te vinzi scump.

7. Ce astepti tu de la jobul asta ? Oportunitatea de a-ti folosi pregatirea, de a avea performante si de a fi recunoscut.

8. Da-mi te rog definitia ta pentru ....(jobul pentru care esti intervievat)
Fii scurt, da o definitie care sa fie centrata pe actiune si rezultate.

9. Cat timp crezi ca iti va lua sa faci ceva cu adevarat important pentru noi ?
Un timp foarte scurt - spune ca ai nevoie doar de o mica perioada de acomodare.

10. Cat timp crezi ca vei sta la noi ?
Atit timp cat amandoi (tu si angajatorul) credem ca sunt util, am rezultate, pot inainta in ierarhie ...

Despre parasirea unui job

1. De ce renunti la jobul prezent ?
Construieste-ti un raspuns confortabil dar si onest. Daca ai fost concediat, da o explicatie "de grup" - ex: "intregul departament a fost restructurat/desfiintat"

2. Cum te simti pierzind jobul avut (cu toate beneficiile acordate) ?
Afectat dar nu panicat

3. Descrie ce ar insemna pentru tine un mediu de lucru ideal.
Unul in care oamenii ar fi tratati cit mai corect posibil.

4. Cum ai evalua firma pentru care ai lucrat ?
Un loc excelent care mi-a oferit multe experiente de valoare.

Despre experienta profesionala si realizari personale.

1. Cum ai ajutat la cresterea vinzarilor ?

2. Cum ai ajuta la scaderea costurilor ?

3. Ce buget ai gestionat ?

4. Citi oameni ai avut in subordine ?

5. Iti place sa lucrezi cu cifre mai mult decat cu vorbe ?
Explica in detaliu, oferind cifre si exemple concrete. Da exemple de responsabilitati avute personal sau la nivel de departament.

6. Ce ti-a placut mai mult in ultimul post avut ? Dar cel mai putin ?
Fii sincer dar da o aura pozitiva ultimelor responsabilitatilor avute.

7. Care au fost realizarile majore in ultimul post ?
Descrie-le pe fiecare in parte. Coreleaza-ti explicatiile cu ce ai scris deja in Curriculum Vitae despre aceste realizari (care trebuie obligatoriu mentionate aici).

Despre cautarea unui job

1. De ce nu ai gasit un job pana acum ? De ce aici ?
Gasirea unui job este destul de usoara; gasirea jobului potrivit este mult mai dificila. Afiseaza o atitudine selectiva, arata ca esti in cautarea jobului "ideal".

2. Te-ai mai gindit sa-ti parasesti fostul job ?
Daca da, ce te-a tinut acolo ? Raspunde ca fostul job nu mai prezinta o provocare pentru aptitudinile tale care ar putea fi mult mai bine valorificate in alta parte.

3. Ce parere ai despre fostul sef ?
Fii cit mai pozitiv posibil, chiar daca nu crezi o iota.

4. Ai putea descrie o situatie in care munca ta a fost criticata ?
Fii cit mai pozitiv si explica ce ai invatat dintr-o asemenea situatie.

5. Ce alte joburi sau firme ai in vedere ?
Arata un interes major pentru domeniul de activitate al firmei respective si nu da denumiri specifice ale altor companii.

Despre atitudinea ta la slujba

1. Daca as vorbi cu seful tau anterior, care ar fi cea mai pozitiva calitate a ta pe care mi-ar relata-o ? Dar cea mai negativa ?
Subliniaza-ti calitatile si incearca sa fii cat mai "bland" cu partile tale slabe. Este intotdeauna mai bine sa identifici lipsurile tale cu o posibilitate de a te perfectiona in viitorul imediat decat cu un defect.

2. Poti lucra cu termene fixe, sub presiune, ..etc. ?
"Bineinteles. Este singurul mod de a fi pentru a ma mentine." Citeaza exemple specifice.

3. Cum ai putea sa schimbi in bine ceva din felul clasic de lucru in domeniul tau ?

4. Ce probleme pe care altii le-au trecut cu vederea ai identificat si rezolvat ?

5. Crezi ca te-ai simti mai in largul tau intr-o firma mai mare/mica ? Poate alt tip de firma ?
Raspunsul depinde de job si domeniul de activitate. Mentine-te pe linia unor raspunsuri scurte si la obiect, fara divagatii care nu-si au rostul.

6. Cum ai rezolva un conflict ivit in cazul unui proiect de echipa intre membrii acesteia?
Explica cat de importanta este comunicarea si ca ai discuta mai intii privat cu fiecare membru al echipei in parte.

7. Care a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit sa o iei vreodata ?
Incearca sa alegi un raspuns cu referire la ceva legat intr-un fel sau altul de viitoarele tale atributii.

Despre salariu.

1. Ce salariu doresti ?
Poti raspunde la aceasta cu o intrebare de genul : "Care sunt limitele de salarizare pentru joburi similare in cadrul firmei Dvs. ?" Daca nu primesti un raspuns, poti oferi tu un interval in care crezi ca se poate incadra salariul tau. Bineinteles, trebuie sa fie un raspuns realist, bazat pe informatiile pe care le ai despre piata de munca din domeniul tau. Fii sigur pe cifrele pe care le spui, nu lasa sa se intrevada vreo urma de ezitare.

Despre personalitatea ta.

1. In general, vorbesti tu primul sau astepti sa ti se adreseze cineva ?
Depinde de circumstante.

2. Care a fost ultima carte pe care ai citit-o ? Ultimul film pe care l-ai vazut ? Ultimul eveniment sportiv la care ai asistat ?
Vorbeste despre toate acestea pentru a arata ca ai o viata echilibrata.

3. Care a fost cea mai mare incercare prin care ai trecut in vreun job ?
Fii sincer. Aminteste-ti ca nimeni nu le poate face pe toate.

4. Ai spirit creativ ?
Da. Ofera exemple care se pot lega de jobul tau.

5. Cum te-ai descrie pe tine ?
Echilibru este un bun cuvant pe care-l poti folosi in diverse descrieri. Nu neglija insa tipul firmei la care esti intervievat sau tipul jobului pe care-l doresti. Unele joburi cer oameni agresivi, dominanti, care trebuie sa aiba succes sub presiuni mari.

6. Poti fi un lider ?
Depinde de dorintele tale. Daca intr-adevar cauti un job in care trebuie sa conduci oameni, sustine-ti raspunsul afirmativ cu exemple din ce ai realizat pina acum in aceasta postura.

7. Care sunt planurile tale de viitor ?
Evita sa spui "Sa fiu angajat pe postul acesta si sa ...." Mentioneaza un obiectiv personal pe termen lung.


Intrebari puse la interviu- articol 2

Firmele cauta in ziua de azi sa afle mult mai multe despre personalitatea potentialului candidat. Pe lista celor mai mari calitati stau spiritul de echipa si creativitatea. Poate nu vei fi intrebat niciodata daca esti un bun om de echipa sau daca esti un inovator, asta nu inseamna ca, intr-un fel sau altul, nu trebuie sa spui ca esti. Dar cu siguranta ca vei fi intrebat direct: Spune-mi de ce calitatile tale iti vor aduce succes aici ?

1. De ce candidezi pentru postul acesta ?
Probabil cea mai comuna intrebare. Trebuie sa-l convingi pe angajator ca esti foarte entuziasmat de jobul in cauza.

2. Spune-mi cand ai actionat din proprie initiativa ? Da-mi un exemplu cand ai gasit o solutie inovatoare. Da-mi un exemplu cand ai depasit asteptarile.
In ziua de azi, angajatul trebuie sa fie "creativ", sa fie capabil sa gandeasca si in afara pregatirii/calificarilor sale. Raspunzand la o intrebare de acest gen, poti demonstra ca ai asemenea calitati prin relatarea unei situatii cind ai adoptat o solutie iesita din tiparele obisnuite.

3. Vad in CV-ul tau ca ai condus la un moment dat comitetul (proiectul, echipa, ..etc) X. (nu au nici o importanta marimea sau felul) Cum a fost aceasta experienta ?
Pe langa creativitate, un angajator cauta sa descopere aptitudini de lider. In general acestea sunt vazute in capacitatea ta de a asculta, in abilitatea de a comunica si in fermitatea cu care te prezinti.

4. Ce ar spune despre tine colegii din echipa de baschet/grupa de facultate/grupul cu care ai facut ultima expeditie pe munte ?
Dupa cum am zis, spiritul de echipa este foarte valoros. Daca angajatorul nu te intreaba asa ceva, poti face tu aluzie la acest fapt cu anumite ocazii. Interlocutorul va cauta deschiderea ta la ideiile altora si dorinta/capacitatea de a impinge o echipa spre realizarea unui scop anume.

5. De ce te-ai decis sa-ti schimbi cariera ? De ce te-ai hotarat sa-ti continui studiile ?
Fii pregatit sa discuti pe marginea CV-ului aceste aspecte si sa subliniezi cum ai avansat in diverse firme, ce progrese ai avut in domeniul tau. Se asteapta de la tine dorinta expresa ca vei ramane in bransa si ca vei fi loial firmei.

6. Unde te vezi in urmatorii 5 ani ?

Nu trebuie sa spui ca vei lucra pentru firma respectiva pe vecie. Trebuie doar sa-ti exprimi increderea ca postul oferit te va ajuta sa "cresti".

7. Deci de-abia ai absolvit. Cum ti s-a parut scoala/facultatea ?
Mi-a placut la nebunie. Am invatat o gramada de lucruri. Sa va povestesc macar despre un proiect la care am participat ...

8. Ce ai invatat in postul anterior si crezi ca se poate aplica aici?

9. Care este cel mai mare defect al tau ?
Angajatorii iubesc intrebarea asta, chiar daca ea invita la un raspuns mai putin onest. E de presupus ca vei raspunde: "Sunt un perfectionist" sau "Tind sa muncesc prea mult" S-ar putea sa vrei totusi sa dai un raspuns mai elaborat, asa ca fii pregatit sa ti se puna intrebarea asta.

10. Daca ai pleca undeva 24 de ore, cu un buget nelimitat, unde te-ai duce ?
Cateodata poti intampina asemenea intrebari total in afara subiectului, dar prin care angajatorul cauta sa-ti afle cat mai multe laturi ale personalitatii.

Patru conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un vanzator de succes

1. Sa asculte cu atentie cerintele clientului, apoi sa le repete pentru a primi confirmarea acesuia.
2. Sa clarifice obiectiile clientului. De exempu, cand un client spune ca produsu; este prea scump, de obicei nu are simtul valorii.
3. Sa depaseasca aceste obiectii si sa se asigure de totala satisfactie a clientului.
4. Sa solicite comanda cu deplina convingere ca va incheia afacerea

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top