Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Patru greseli de evitat in relatia cu recrutorii

Care este primul pas in obtinerea unui loc de munca, interviul?
Nu, trecerea de persoana care face selectia CV-urilor, recrutorul.
Specialistii in recrutare sunt de obicei primul contact cu un potential angajator. Si de multe ori acestia decid daca CV-ul tau va ajunge pe biroul HR managerului sau in camera de arhiva. Este important sa ai idee
despre ceea ce fac recrutorii, dar trebuie de asemenea sa stii si ceea ce acestia nu fac. La urma urmelor, nu vrei ca o cerere nepotrivita sa iti ruineze sansele unui interviu. Asadar evita cele patru lucruri care nu ar trebui sa i le ceri unui recrutor.

Nu fi prea prietenos
Cu siguranta unii recrutori sunt de obicei prietenosi si de ajutor. La urma urmei, ei au responsabilitatea de a va ghida in procesul de angajare. Dar acestia sunt profesionisti si este crucial sa nu uiti acest lucru. Gandeste-te la un recrutor ca la un coleg respectat si trateaza-l ca atare. Fii prietenos, dar nu prea familiar. Este mai intelept sa pastrezi conversatiile personale, bancurile si contactul fizic la un nivel minim.
Dupa un interviu greu un managerul HR s-ar putea sa te simti 'usurat'/'ti se ia o piatra de pe inima' cand vezi fata zambitoare a recrutorului. Nu fi tentat sa lasi garda jos, inca esti "on" chiar daca interviul a luat sfarsit.
O regula utila: nu spune sau nu face fata de un recrutor, nimic din ceea ce nu ai spune si nu ai face fata de seful tau (sau mama ta).

Nu te astepta la Career Coaching

Obiectivul unui recrutor nu este de a te ajuta sa obtii un loc de munca. Este acela de a te ghida in procesul de angajare la o companie anume. Recrutorii nu sunt traineri de cariera. Nu este cazul sa le ceri ajutorul in realizarea scrisorii de intentie, in conceperea CV-ului sau in planificarea carierei tale.
Poti pune intrebari despre companie sau industrie in general, dar incearca ca intrebarile tale sa aiba legatura cu locul de munca pentru care ai aplicat. Si lasa-ti cele mai bune intrebari pentru managerul HR, persoana pe care trebuie sa o impresionezi cel mai mult.

Nu cere informatii interne

Exista doar un singur candidat la job pentru care chiar trebuie sa-ti faci griji: TU. Desi poate fi dificil sa te abtii, nu intreba despre ceilalti candidati la postul respectiv. In general, recrutorii nu vor oferi informatii despre ceilalti candidati. Iar faptul ca ceri detalii specifice cu privire la concurenta, poate crea impresia ca esti nesigur(a) pe aptitudinile tale. Cu toate acestea, intrebarile despre procesul de angajare sau despre post isi vor gasi rostul.
Iata cateva intrebari pe care le poti pune fara retinere:
* Mai sunt/aveti candidati de intervievat?
* Cati candidati au aplicat pana in prezent?
* Cum ati descrie candidatul ideal pentru acest job?
* Este ceva ce as putea schimba/imbunatati pentru a fi un candidat mai potrivit?
Cel mai bun mod de a indeparta concurenta? Asigura-te ca esti perceput drept un candidat competitiv.

Nu cere un tratament special

Desi s-ar putea sa iti doresti sa fii, cel mai probabil nu esti singurul candidat pentru post. Si, desi recrutorii sunt deseori fericiti sa te ajute, scopul lor nu este de acela de a fi avocatul tau in fata managerului HR. Scopul lor este de a gasi pe cineva pentru postul respectiv. Nu cere niciodata unui recrutor sa puna o vorba buna pentru tine in fata HR managerului. Daca ei vor considera ca esti un candidat abil, cel mai probabil ca te vor ridica chiar ei in 'slavi'.
De asemenea, nu le cere sa transmita un mesaj managerului HR pentru tine. In loc de a spune, 'Spuneti-i-.... ca mi-a facut placere sa il cunosc...' mai bine trimite-i un mesaj/email de multumire. Luarea initiativei de a vorbi pentru tine, arata HR managerului ca esti capabil, increzator si constiincios.

Tine minte ca, daca tratezi recrutorul cum se cuvine/bine, ai toate sansele sa se comporte in acelasi mod fata de tine.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top