Scrisoarea de intentie te aduce la interviu

Candidatii utilizeaza toate caile pentru a fi mai eficienti in cautarea unui loc de munca, uitand adesea importanta pe care o are scrisoarea de intentie in acest proces. Putini stiu cum sa intocmeasca aceasta scrisoare.
Chiar de la prima propozitie a scrisorii trebuie sa iesi in fata, sa te evidentiezi, sa nu scapi ochiului obosit si plictisit al angajatorului. Acesta citeste zeci de scrisori de intentie pe zi, iar o
fraza de genul "Va scriu deoarece sunt interesat de postul de agent de vanzari din cadrul firmei dumneavoastra" nu ii va atrage atentia asupra ta. Dar daca vei incepe cu ceva care sa sune cam asa: " In ultimii cinci ani mi s-a spus ca pot face lucruri imposibile. Pentru mine, cuvantul imposibil inseamna provocare". Aceasta este o fraza care va atrage cu siguranta atentia asupra ta.
Pentru a te asigura ca scrisoarea va fi citita, mentioneaza cateva realizari semnificative in continutul scrisorii, pentru ca acestea sa sublinieze ca esti persoana potrivita pentru postul respectiv. Refera-te la experienta si pregatirea care are legatura cu postul respectiv. Tonul scrisorii nu trebuie sa fie arogant, ci sa tradeze mai degraba incredere in propria persoana. Nu arata ca esti disperat dupa un loc de munca; evita exprimarile de genul:,, Va rog sa ma sunati azi!” , ,,Caut cu disperare ceva de lucru, deoarece sunt in somaj de patru luni” sau ,, Am nevoie de bani”. Tonul scrisorii poate fi chiar o problema. Daca la o a doua lectura ti se pare ca unele propozitii suna defavorabil, mai bine rescrii scrisoarea.
Daca doresti sa mentionezi ceva despre activitatea firmei, asigura-te ca stii ceea ce scrii. Nimeni nu doreste sa angajeze o persoana care confunda produsele companiei.
Angajatorul este interesat de ceea ce poti face pentru firma respectiva, astfel incat scrisoarea trebuie sa arate ca esti interesat de postul respectiv: ,,Sunt interesat(a) de acest post si am credinta ferma ca am calitatile necesare pentru a imi asuma responsabilitatile acestui post”.
Scrisoarea de intentie trebuie sa contina maxim patru paragrafe.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top