Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Cum se face un Curriculum Vitae (CV)

După ce a citit scrisoarea de motivatie (prezentare), cel care angajeaza va lua cunostintă de CV-ul dvs. Continutul CV si modul în care este prezentat vor determina hotărarea angajatorului: să fiţi invitat la un interviu sau să fiţi respins imediat.
Scopul principal urmarit de dvs. la intocmirea CV-ului nu este de a fi angajat la lucru, ci de a starni interesul persoanei care îl va citi (patronului sau managerului de personal) asupra persoanei dumneavoastră si, ca urmare, obtinerea unui interviu de angajare.
CV trebuie sa vă reprezinte personalitatea dvs, de aceea el trebuie să fie:clar si concis - scoateti in evidenta punctele cele mai importante prin intervale, titluri cu majuscule, litere distincte. Redactaţi-l pe un format A4 (foaie de cerere), pe o singură pagină; usor de inteles - evitaţi să scrieţi abrevieri si prescurtari, care nu vor fi întelese de catre cititor. adevărat - fără informaţii false, laude şi exagerări.
Model de întocmire a unui Curriculum Vitae:
Practic nu există o reţetă unică pentru întocmirea unui CV, fiecare trebuie să-l adapteze atat la pregătirea profesională proprie, cat si la cerintele locului de muncă (postului) pentru care candidează. Există, insă, anumite reguli generale ce trebuie respectate.
Prezentarea datelor personale de identificare:
- numele si prenumele;
- data si locul nasterii;
- adresa la domiciliu;
- numărul de telefon la care puteti fi contactat;
- starea civilă, numărul copiilor. Evitati să precizati că sunteti divortat(ă) sau in curs de divort. Nu indicati varsta copiilor, iar dacă aveti copii mai mici, nu subliniati că ati putea avea careva probleme cu regimul zilei de muncă sau alte probleme.


Aceste date se inscriu sub titlul precizat la p.1. Ele se inscriu direct, fiecare din alineat, de la capătul randului. Părtile distincte ale CV-ului nu se numerotează (in acest model aceasta se face pentru a putea distinge mai usor principalele aspecte ce trebuie abordate.
Studiile. La acest punct se vor descrie, în ordine cronologică inversă, denumirea scolilor absolvite, anul absolvirii, calificarea dobandită, media de absolvire (dacă considerati că merită să fie mentionată sau daca se impune). Se mentionează si cursurile de calificare, recalificare, perfectionare, specializare, dar numai cele care sînt direct legate de locul de muncă “tintit” si care pot să vă mărească sansele obtinerii locului de muncă pentru care candidati.
Prezentarea fiecărei forme de invătămînt se va face din rand nou.
Experienta profesională. Cunoscand particularitătile locului de muncă “tintit”, la acest punct se vor enumera in ordine cronologică (sau după importantă) toate locurile de muncă avute anterior, punand accentul pe experienta din domeniul respectiv.
Dacă anterior nu ati mai lucrat în domeniul respectiv, atunci veti scoate in evidentă calitătile profesionale si abilitătile personale, pentru a crea o imagine clară si potrivită a personalitătii dumneavoastră.
Dacă acesta este primul loc de muncă, atunci veti pune în valoare abilitătile personale, energia, dorinta intemeiată de a lucra in acest domeniu, exemplificată cu realizări din perioada scolară sau studentească.
La toate aceste informatii se vor face precizări referitoare la: perioada de angajare, denumirea firmei/ scolii, meseria/ functia, succese si reusite (in caz de necesitate).
Informatii suplimentare. La acest punct se vor face mentiuni referitoare la nivelul de cunoastere a unei limbi străine, abillitătile de explorare a PC, conducerea automobilului, disponibilitatatea de a lucra peste program, disponibilitatea de a face deplasări in alte localităti etc.
Tineti minte! Curriculum Vitae pentru angajator este un prim contact cu dvs., de aceea nu se recomandă ca CV să fie intocmit de către o altă persoană. Pentru moment se poate atinge scopul dorit - ANGAJAREA, insă timpul poate să vă aducă si surprize neplăcute - CONCEDIEREA!

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top