Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Cum gresesc intervievatorii

Experienta job hunting-ului nu este una tocmai relaxanta pentru orice candidat, mai ales atunci cand se intampla sa intalneasca angajatori fara maniere sau pur si simplu, neindemanatici.
Boston.com prezinta cateva situatii limita care te pot ajuta sa te simti mai confortabil in aceste zile de stres maxim, stiind ca “se poate si mai rau”.
Angajatorul care nu are CV-ul tau
Oricine poate avea o zi mai proasta, de aceea cel mai bine este sa ai oricand o copie in plus a CV-ului tau la indemana, la un interviu de angajare.
Daca nici macar nu l-a citit vreodata, ii poti fi de folos cu un rezumat de cel mult 90 de secunde.
Intervievatorul care nu are o structura clara a discutieiUnii responsabili cu intervievarea candidatilor sunt prea “imprastiati” ca sa pastreze un fir logic al discutiei.
Acum este momentul sa demonstrezi cat esti de proactiv si sa atingi punctele tale forte, ca elemente de structura pentru interviu.
Angajatorul care intarzie
Se intampla uneori sa astepti chiar mai mult de 15 minute dupa omul cu care trebuie sa discuti pentru job.
Daca iti dai seama ca este foarte grabit in momentul in care apare, cel mai bine este sa reprogramezi intalnirea, pentru ca la un interviu de angajare ar trebui sa primesti timpul si atentia pe care le meriti.
Un interviu pe “repede inainte”
Unul dintre principalele motive pentru care managerii fac alegeri proaste privind noii angajati este simplul fapt ca nu acorda timpul necesar acestei intalniri.
Straduieste-te sa faci o impresie buna, in astfel de situatii, mai mult de atat nu poti face.
Un birou dezordonat
Exista cazuri in care biroul intervievatorului este atat de dezordonat, incat sa nu ai loc nici macar sa te asezi.
Daca iti doresti sa lucrezi totusi pentru un astfel de angajator, te poti oferi sa pui alaturi de el lucrurile putin in ordine.
Intervievatorul care vorbeste prea mult
Daca omul cu care te intalnesti vorbeste mai mult de 20% din timp, exista riscul ca tu sa nu mai ai timp sa te “vinzi” cum trebuie si nici el sa nu isi faca o idee clara despre aptitudinile tale.
Exista si un aspect pozitiv in aceasta situatie, mai exact faptul ca iti poti face o idee asupra raspunsurilor care conteaza cel mai mult pentru acel om.
Telefonul care intrerupe discutia
Nu exista nicio scuza pentru angajatorul care lasa telefonul sa sune in timpul interviului, mai ales in situatiile in care conversatia paralela se prelungeste sau daca telefonul suna de mai multe ori.
Incearca sa eviti orice conflict pe aceasta tema si propune o reprogramare a intalnirii, intr-o zi mai libera.
Interviul-maraton neasteptat
Candidatii trebuie sa se astepte la orice, intr-un interviu, insa exista situatii in care intervievatorii cer prea mult.
O astfel de situatie este cea in care candidatu este plimbat de la un manager la altul si supus unui “interogatoriu” care dureaza doua sau chiar trei ore.
Tu esti singurul care decide care este limita ta de rezistenta si daca iti doresti sa lucrezi alaturi de oameni care au tendinta de a exploata.
Intrebari nepotrivite
Oricand trebuie sa citesti intrebarea “din spatele intrebarii”, sa realizezi care sunt informatiile relevante pentru angajator si care nu isi au rostul.
Intrebarile despre familie, despre viata personala sau altele de acest tip nu impun sub nicio forma prezentarea unui raspuns, spun specialistii.
Angajatorul care nu revine cu un raspuns, dupa interviu
Cel mai nepoliticos gest din partea unui manager este sa nu ii ofere un raspuns candidatului, in urma interviului de angajare.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top