Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

21 de trucuri pentru un CV de succes

Pentru a fi competitiv pe piata muncii trebuie sa-ti imbunatatesti constant imaginea. Iar CV-ul este cartea ta de vizita, elementul decisiv pentru a fi sau nu chemat la interviu. Daca iti doresti un CV care sa atarga atentia angajatorilor, va trebui sa-l organizezi in asa fel incat punctele tale forte sa iasa in evidenta:
1. Subliniaza rezultatele
''Masoara-le'' in timp si bani. Precizeaza ce beneficii ai adus fostilor angajatori exprimat in profit si realizarea sarcinilor intr-un timp mai scurt decat ar necesita in mod normal.
2. Mergi la tinta
Precizeaza foarte clar tipul de job dorit, domeniul, nivelul, timpul de care dispui si mediul in care doresti sa lucrezi(tipul de firma).
3. Foloseste cuvinte cheie
Chiar daca ti se pare pretios sa folosesti un limbaj de specialitate, potrivit domeniului in care lucrezi, va suna foarte bine, mai ales daca stii ce inseamna cuvintele folosite!
4. Demonstreaza ca intelegi ''tehnica''
Se intampla de multe ori, ca anumite CV-uri scrise in diferite programe de redactare sa nu se deschida pe calculatorul angajatorului. Incearca mai intai sa gasesti un ''WORD'' compatibil cu cat mai multe programe de citire.
5. Intocmeste o lista de abilitati
Foloseste rubrica de ''Abilitati'' pentru a face o lista completa a cunostintelor tale in domeniu. Adauga la sfarsit si cateva cunostinte in domenii complementare. In felul acesta agajatorul va avea o imagine clara a ceea ce stii sa faci, fara sa fie nevoit sa scotoceasca prin tot CV-ul!
6. Incepe cu esentialul
Uneori angajatorul are cateva minute pentru a se hotara daca te cheama sau nu la interviu. Asa ca incepe, inca de pe prima pagina, cu motivele pentru care meriti sa ti se acorde atentie.


7. Fa-l usor de citit
Imparte-l in paragrafe usor de parcurs, organizeaza-l in ordinea importantei. Urmareste daca sare in ochi esentialul.
8. Nu minti
Exagerarile se simt. Evita sa generalizezi sau sa folosesti superlative
9. Foloseste denumiri corecte de joburi
Verifica modul in care au fost trecute in cartea de munca job-urile anterioare si foloseste respectivele denumiri. Unele joburi au alt nume in cartea de munca decat pe cartea de vizita sau pe contract.
10. Foloseste verbe la infinitiv
Alege verbe care descriu actiuni si evita volosirea repetata a pronumelui ''eu''. Se subintelege ca despre tine e vorba!
11. Nu prescurta
Scrie denumirile intregi. Unele prescurtari nu sunt cunoscute de toata lumea. Si sub nici o forma nu folosi ''pt.'' in loc de ''pentru'', sau alte prescurtari de acest fel.
12. Treci la subiect
Fara introduceri lungi si plicticoase. Nici macar in obiectiv. Nu e o compunere pentru scoala. Insa nu fi nici atat de laconic, in exprimare, incat sa-ti lipseasca predicatul.
13. Fara cuvinte de umplutura
Si cliseele pot fi considerate ''de umplutura'', mai ales daca angajatorul ajunge sa citeasca aceleasi fraze in mai multe CV-uri diferite.
14. Justifica experienta
Nu te multumi doar sa enumeri ce stii sa faci. Precizeaza cand , unde ai invatat si ai aplicat cele mentionate.
15. Evita floricelele
Nu-l incarca grafic. Imginile, desenele sau ''stelutele'' ce marcheaza inceputul pargrafelor il vor distrage pe cel care citeste de la continutul CV-ului.
16. Atentie la format
Foloseste un font care se poate deschide pe orice tip de ''Word'', de exemplu Arial sau Times New Roman, intr-o marime citibila 12-14.
17. Fii perfectionist
Verifica in amanunt fiecare detaliu al CV-ului tau.
18. ''Referinte la sfarsit''
Nu-i nevoie sa mentionezi acest lucru dupa fiecare job in parte. Angajatorii stiu ca, daca vei atasa referintele, ele se vor gasi la sfarsitul CV-ului sau le vei prezenta ''la cerere''.
19. Nu-ti fa reclama negativa
Chiar daca ti se cere sa-ti precizezi si defectele, mentioneaza ce progrese ai facut in indreptarea lor sau alege defecte ''pozitive'', cum ar fi: perfectionismul, atentia pentru detalii samd.
20. Tine-l la zi!
Angajatorii folosesc data ultimei actualizari ca si criteriu de selectie atunci cand cauta in baza de date, pentru a se asigura ca esti un candidat activ si pentru a face o departajare
21. Fii evaziv cu salariul
Mentioneaza cea mai mica suma, cu care te-ai putea descurca, si cea mai mare, pe care ti-ai dori-o, pentru a lasa loc pentru negocieri si a nu pune angajatorii pe fuga datorita unor pretentii peste puterile lor.
Pentru a verifica daca CV-ul tau este eficient indeajuns, cel mai sigur test pe care il poti face este sa vezi daca esti sunat. Daca telefonul tau a inceput sa sune dupa ce ai aplicat, cu CV-ul tau in varianta imbunatatita, la cateva joburi, inseamna ca ti-ai atins scopul. Daca nu reciteste-l si modifica-l pana va ajunge in cea mai buna forma posibila.
(sursa Myjob)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top