Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Unde gresesc candidatii la obtinerea unui job?

Uneori cele mai simple greseli fac diferenta intre doi candidati relativ asemanatori ca evolutie profesionala si pregatire teoretica. Oportunitatile dispar inainte ca primul telefon sa fie dat. Daca sunteti implicat(a) in activitatea de recrutare, aceste greseli simple, totusi fatale, va pot da foarte multe indicii despre un candidat. Aceste greseli costa MyJob va ofera mai jos o lista cu cateva dintre cele mai intalnite greseli la care un recrutor trebuie sa fie atent:Depunera candidaturii folosind o cale gresita.
Candidatii care respecta cererea dumneavoastra ca CV-ul si Scrisoarea de intentie sa fie trimise direct in contul de angajator pe MyJob, pe site-ul companiei, prin fax, email etc demonstreaza abilitati de cooperare si de intelegere a culturii organizatiei. In caz contrar se pot trage cel putin doua concluzii despre candidati: fie nu sunt atenti, fie nu stiu sa respecte instructiunile primite.
Depunerea candidaturii fara a furniza informatiile financiare cerute.
Multi candidati sunt convinsi ca de indata ce le-ati citit CV-ul si i-ati intalnit, salariul nu va mai constitui un punct de discutie. Calitatile, experienta si pregatirea lor ar trebui sa va impresioneze suficient, indiferent de bugetul pe care il aveti la dipozitie. De ce ar trebui sa va consumati timpul cu candidati care nu ofera informatiile pe care le cereti?
Scrisori de intentie nepersonalizate.
O scrisoare de intentie inseamna mai mult decat schimbarea primului paragraf care contine numele companiei dumneavoastra dintr-un document electronic pe care candidatul il are salvat. Scrisoarea de intentie este sansa candidatului de a iesi din tiparul CV-ului. Cei care inteleg acest concept ies in fata celorlalti.
Pauze fara explicatii in activitate.
Este foarte posibil ca, inca de la prima parcurgere a CV-ului, sa descoperiti perioade libere in care candidatul nu a profesat. Candidatii corecti explica in scrisoarea de intentie care a fost cauza acestor pauze in activitate. In caz contrar este normal sa va puneti intrebarea: ''Ce nu este OK la acest candidat?''
CV-uri si/sau Scrisori de intentie cu greseli.
Greselile de ortografie catalogheaza un candidat drept lipsit de grija si de consideratie pentru cel/cea care ii va citi CV-ul, prin nerezervarea timpului necesar pentru corectare. Este normal sa apreciati valoarea unui candidat si in functe de calitatea documentelor transmise cu titlul de prezentare, avand in vedere faptul ca in varianta angajarii este posibil ca documentele finite ale candidatului sa contina aceleasi tipuri de greseli.
Depunerea candidaturii la pozitii pentru care candidatul este supra/subcalificat.
Anuntul dumneavoastra specifica foarte clar care sunt cerintele pentru pozitia libera pe care doriti sa angajati. Acesta mentioneaza clar care sunt cerintele dumneavoastra si care este oferta pe care compania o poate face. Aplicatia unui candidat supra sau subcalificat pentru respectiva pozitie este suspecta. Fie nu intelege exact care sunt responsabilitatile, fie nu isi cunoaste valoarea reala, fie...Nu va pierdeti timpul sau cel putin nu va irositi prea mult timp analizand CV-uri ale unor proaspat absolventi de facultate, sa spunem, pentru un post pentru care ati solicitat o experienta de minim 3 ani.


Eludarea departamentului de HR si depunerea candidaturii direct catre managerul care angajeaza sau catre directorul general.
Unii autori de specialitate ii sfatuiesc pe candidatii care isi cauta activ un loc de munca sa aplice direct catre managerii superiori, evitand astfel filtrul departamentului de HR. Acest sfat poate fi considerat folositor in cazul in care candidatul doreste sa se faca cunoscut direct managerului cu care doreste foarte clar sa lucreze, prezentandu-se astfel ca un profesionist care poate sa isi faca o intrare pozitiva. Daca insa candidatul contacteaza managerul direct in urma unui anunt de recrutare, atunci nu reuseste sa demonstreze cele de mai sus, ci, din contra, demonstreaza ca nu intelege rolul unui departament de HR.
(sursa acasa.ro – ghid cariera)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top