Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Alcatuirea documentelor necesare gasirii unui loc de munca

Dosarul cu documente contine 4 elemente esentiale si unul optional:
Scrisoarea de intentie
C.V.-ul
Fotografia
Diplome, certificate si alte documente
Probele de lucru (optional) - sunt cerute doar pentru anumite locuri de munca; ele sunt derulate cu ocazia interviului; nu trebuie trimise probe de lucru (lucrari scrise) decat daca se cere in anunt.
 SCRISOAREA DE INTENTIE
Scrisoarea de intentie este "cartea de vizita" la noul loc de munca ce reflecta educatia, experienta acumulata, personalitatea solicitantului, cu atat mai mult cu cat restul documentelor din mapa de prezentare nu pot fi modificate (CV-ul, diplomele, referintele de la sefi anteriori sau fotografia).
Formatul scrisorii de intentie
Nu exista un format oficial, dar sunt frecvent respectate cateva reguli.
Modul de adresare este formal, cum ar fi "Stimate Domnule Ionescu" (in cazul in care cunoasteti numele directorului sau al patronului) sau "Stimate doamne si stimati domni" (atunci cand este vorba de o firma mare), insa niciodata "Stimate Domnule Vasile" (ca prenume).
Se poate folosi un mod de adresare personal, dar se evita adresarea de genul "Celor interesati". In cazul in care nu se cunoaste numele directorului sau al patronului, se telefoneaza firmei si se intreaba cine va primi scrisoarea. Daca, totusi nu se poate obtine aceasta informatie, scrisoarea poate fi adresata "Compartimentului Resurse Umane" sau "Managerului Firmei...".
Paragrafele trebuie separate printr un spatiu de o linie, caz in care nu mai este nevoie a se scrie randul respectiv cu cateva spatii mai spre centrul paginii.
Pentru a organiza mai bine sau a evidentia anumite aspecte, se foloseste pentru fiecare alineat anumite marcaje (liniute, puncte etc.). Insa, pentru ca sansele de succes sa creasca, este preferabila redactarea scrisorii intr un un mod conservator si evitarea infloriturile.
Ca incheiere ar trebui scris "Al dumneavoastra" sau "Cu multumiri" si, dupa un spatiu rezonabil, semnatura proprie.
Intr-o scrisoare de intentie se recomanda prezentarea urmatoarelor informatii:
Nume si prenume, adresa, numar de telefon, trebuie sa existe in scrisoarea de intentie, inclusiv data redactarii ei. In scrisoarea de intentie nu se conditioneaza perioada sau orele cand se poate veni la discutie.
Referire la locul de munca scos la concurs. Uneori firmele scot la concurs mai multe locuri deodata. In scrisoarea de intentie solicitantul trebuie sa specifice postul care il intereseaza, in asa fel incat seful de personal sa nu aiba dificultati in sortarea mapei cu documente. Intrucat patronul vrea sa stie, in primul rand, daca se indeplinesc conditiile scrise in anunt este bine a se oferi date certe si nu a scrie afirmatii generale.
Referire la intrebarile formulate in anunt. Pe langa respectarea cerintelor profesionale mentionate in anunt, este important a se raspunde si la eventualele intrebari care apar.
Informatii despre propria persoana. Ca sa aiba succes, scrisoarea de intentie trebuie sa se refere strict la locul de munca scos la concurs si in acelasi timp sa atraga interesul patronului asupra autorului acesteia. O oarecare originalitate a formularii poate fi utila, dar sa se limiteze la posibilitatile personale.
Un model de scrisoare de intentie
Prenume Nume
Strada, nr.
Localitate, Judet, Cod
Telefon, Fax, E-mail
Catre (Denumire Institutie)
Strada, nr.
Localitate, Judet, Cod
Telefon, Fax, E-mail
Data
In atentia Domnului (Prenume, Nume)


Functie
Stimate Domnule (Nume),
Domnul / Doamna (Prenume, Nume) de la (Nume Institutie) mi-a sugerat ca firma dumneavoastra ar intentiona sa faca angajari in (Perioada) si ca ar avea nevoie de o persoana care sa posede abilitatile mele. In speranta ca sunteti interesat de calificarea si experienta pe care o am, atasez la prezenta scrisoare un Curriculum Vitae.
Mentionez ca am (numar ani) ani de experienta in domeniul (Nume domeniu) si pot oferi un real sprijin firmei si clientilor dumneavoastra.
Cu respect,
(Prenume, Nume)
Unde gresesc candidatii
(sursa acasa.ro – ghid cariera)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top