Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Cum sa construiti un Curriculum Vitae de succes?

Cand incepem cautarea unui loc de munca, ne punem automat problema unui CURRICULUM VITAE. Informatii complete se pot gasi in cartile de specialitate, dar stiu ca nu toata lumea are acces la acestea.
Dintre primele intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti fac parte si cele de mai jos :
1. Cat de lung trebuie sa fie CV-ul ?
2. Cum putem condensa toata experienta profesionala pe o singura pagina?
3. Ce ar trebui eliminat si ce ar trebui pus in valoare din experienta si atributele personale?
Inainte de trecerea propriu-zisa la redactarea CV-ului, este bine sa se ia in calcul un amanunt: un CV nu este o autobiografie. De aceea, trebuie facuta diferenta intre lucrurile importante si cele mai putin importante.
Angajatorii iau in calcul aceste lucruri atunci cand au multe CV-uri si trebuie sa le sorteze. CV-ul vostru trebuie sa treaca de aceasta etapa.
Pentru a testa daca CV-ul vostru este selectabil, va puteti pune cateva intrebari :
1. Poate vedea un angajator competentele mele din acest CV in 10-15 secunde?
2. Este informatia pertinenta? Atrage atentia angajatorului?
3. Imi vinde bine, acest CV, calitatile?


Daca raspunsul la toate aceste intrebari este "DA", atunci CV-ul este bun. Daca mai apar si raspunsuri "Nu", atunci puteti urma cativa pasi spre imbunatatire:
1. Invatati sa va vindeti bine calitatile. Un CV este facut pentru a fi citit rapid, el trebuie sa reflecte foarte bine competentele voastre. Punctele forte trebuie sa reiasa din prima parte a paginii.
2. Fiti obiectivi, adaptati CV-ul. Multi sunt mandri de realizarile lor si cred ca un CV ar trebui sa contina toate detaliile carierei lor. Totusi, un CV e bine sa contina doar informatiile necesare pentru a obtine un interviu.
3. Fiti duri cu voi insiva. Eliminati informatiile nefolositoare. De exemplu: daca vrei sa te angajezi la un serviciu de livrat pizza, atunci nu este necesar sa mentionezi specializarile stiintifice din timpul facultatii. Daca este nevoie, cereti opinia sau sfatul unui coleg, prieten.
CV de prima clasa.
(sursa ejobs)
Cv-ul tau are doar cateva secunde sa impresioneze sau sa sfarseasca in cosul de gunoi.
Un CV puternic are nevoie de o fundatie solida. Nici o suma de trucuri nu poate masca o organizare saraca. Incepe cu lucrurile elementare.
INFORMATII DE CONTACT. Introduceti datele de contact la inceputul CV-ului. Includeti numele intreg, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail. Daca ai o adresa de web personala, introdu si URL-ul doar daca acest site iti evidentiaza aptitudinile sau se incadreaza in obiectivele carierei tale.
OBIECTIVE. Sectiunea obiectivelor da angajatorului o imagine imediata despre cine esti si ce cauti, fara sa-l fortezi sa studieze intregul CV. Daca decizi sa incluzi un obiectiv, intareste imbunatatirile pe care le poti aduce companiei, nu ceea ce vrei sa iei.
Experienta. Enumera-ti experienta in ordine cronologica, incepand cu cel mai recent job. Daca acesta nu reprezinta cea mai impresionanta experienta, aranjeaza lista in ordinea importantei. Include numele companiei unde ai mai lucrat, adresa, postul ocupat si perioada angajarii. Totodata, include o scurta descriere a realizarilor.
Nu uita aceste trucuri (TIPS):
- Pune in evidenta cele mai importante responsabilitati, chiar daca ele n-au fost responsabilitatile tale principale.
- Foloseste diateza activa. Propozitiile puternice sunt acelea in care un subiect opereaza o actiune (diateza activa) fata de o actiune operand asupra unui subiect (diateza pasiva). `Am organizat un anumit lucru` creeaza o impresie mai puternica decat `Lucru respectiv a fost planuit de mine`.
- Impresioneaza-ti angajatorul cu relatii de tip cauza-efect si rezultate tangibile. Califica-ti realizarile cu procentaje(procente) si numere ca `cresterea cifrei de afaceri cu 20%` si `am avut in subordine o echipa formata din trei oameni`.
- Foloseste descrieri pentru a evidentia spiritul tau de initiativa. Creeaza-ti o imagine de om activ, folosind verbe puternice de genul `propus`, `lansat` si `descurcat`.
Abilitati/hobby-uri. Angajatii din ziua de azi sunt mai initiati in tehnologie ca niciodata, deci asigura-te ca mentionezi cunostintele tale PC si tehnice. Enunta limbaje de programare, soft-uri si sisteme de operare pe care le-ai folosit, la fel ca si atestatele pe care le ai. Nu uita de limbile straine sau abilitatile oratorice.
Include intotdeauna statutul de membru pe care il ai in diverse organizatii profesionale, pentru ca asta denota seriozitate in privinta carierei tale. Mentionarea hobby-urilor este optionala. Enumerarea acestora va poate crea o imagine de persoana deschisa pentru orice activitate, dar poate ridica sprancene in egala masura. Deci fii atent la ce spui. (Poate ar fi mai mai bine sa tii pasiunea pentru wrestling doar pentru tine.)
EDUCATIE. Enumera mai intai cele mai recente experiente educationale si apoi pe cele de munca. Declara-ti nivelul studiilor, perioada de studii, numele si adresa facultatii/liceului. Poti sa incluzi si nota de licenta/bacalaureat (daca e suficient de mare).
Referinte. Nu pierdeti timp valoros cu referinte. Angajatorii presupun ca le vei procura la cerere.
ALTE DETALII.
- Fa-ti mai multe variante ale CV-ului, fiecare croit pe tipul de job pentru care aplici. Scrierea mai multor CV-uri poate consuma mult timp, dar e un pret mic pentru a obtine job-ul pe care-l vrei.
- Daca aplici pentru un job specific, afla informatii despre acea pozitie si companie. Fiti atenti la cerintele job-ului, si pune-ti in evidenta care reflecta cel mai bine acele nevoi ale companiei.
- Fii concis. Nu te intinde pe pagina. Fii sigur ca fiecare cuvant are semnificatie.
- Alege caractere usor de citit, curate si consistente. Nu utiliza fonturi netraditionale sau prea creative.
- Citeste, corecteaza si reciteste CV-ul pentru a te asigura ca e bine scris, clar si concis. Refa-l daca e cazul. Apoi roaga-ti prietenii sau familia sa-si spuna parerea.
- Cand completezi un CV on-line, salveaza o versiune de text (cu extensia `.txt`) ce arata bine pe orice calculator. Trimite-ti CV-ul ca document atasat si totodata copiaza-l si ca email doar pentru a fi siguri. CV-urile online pot cuprinde si o multime de cuvinte cheie, de vreme ce acestea pot fi cautate cu motoare de cautare.
Cu o doza de autoevaluare, organizare corespunzatoare si o atenta alegere a cuvintelor, CV-ul tau se ridica singur la suprafata pe biroul oricarui angajator.
(sursa ejobs)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top