Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

Cum sa cauti un job

Atunci cand iti ajunge ''cutitul la os'' si realizezi ca nu mai ai bani, primul impuls este sa faci rapid o cautare in listele de joburi de pe site-urile de specialitate si sa aplici la toate in speranta ca, doar doar, te vor primi undeva. Insa la ceva timp dupa ce vei fi angajat vei incepe sa te plangi ca nu-ti place jobul si ca nu-ti plac sefii sau colegii. De ce ai ajuns in situatia asta? Pentru ca nu ai stiut de la inceput care sunt cerintele esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca un job pentru a te simti multumit, in afara de ''salariu acceptabil''!
Cautarea unui job presupune organizare in functie de scopuri, un plan si mai ales intocmirea unei liste de cautare. Planul de mai jos, cu ce ai de facut pentru a-ti gasi un job bun, este alcatuit din pasii de baza ai cautarii:
- De actualizat CV-ul! Macar o data la 2 saptamani adauga abilitati si cunostinte noi, sarcini noi primite la actualul job sau reformuleaza vechile idei. Pe masura ce evoluezi inveti lucruri noi si incepi sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva. Angajatorii pot vedea data ultimei actualizari si astfel isi dau seama ca esti un candidat activ.
- Alcatuieste o lista de realizari. Succesul presupune ambitie, perseverenta, renuntari. Se spune ca ''daca ar fi usor toata lumea ar conduce Porsche''. Lista de realizari se foloseste pentru ridicarea moralului atunci cand vrei sa renunti!
- Gandeste-te ce activitati ti-au placut si de ce. Care a fost superiorul tau preferat si de ce? Ce fel de oameni din jurul tau ti-au placut si de ce? Te va ajuta sa iti definesti un profil al mediului in care vei dori sa-ti petreci 8-9 ore pe zi.


- Realizeaza o retea de networking - oamenii din reteaua ta de cunostinte te pot ajuta sa afli informatii despre locurile vacante din companiile in care acestia lucreaza.
- Informeaza-te despre companiile noi in orasul tau. Afla care sunt companiile care isi extind activitatea.
- Realizeaza o lista scurta a joburilor de care esti interesat si care au legatura cu experienta, abilitatile, studiile tale si te pot ajuta in urmarirea drumului tau in cariera.
- Realizeaza o lista scurta a companiilor pe care le vizezi pentru angajare si strange informatii despre ele - istoric, planuri de viitor(dezvoltare), locuri de munca vacante.
- Concepe scrisori de intentie potrivite pentru joburile vizate, personalizate pentru companiile unde doresti sa aplici.
- Realizeaza o lista scurta cu persoanele potrivite pe care le poti contacta pentru scrisori de recomandare, in cazul in care iti sunt solicitate.
- Foloseste-te de surse suplimentare de informare despre companiile din lista ta (internet, ziare, colegi de scoala, targuri de joburi unde poti sa discuti cu angajatii firmei etc).
- Creeaza un profil de cautare al joburilor. Atentie la oras, nivel de experienta, domeniul de interes, tip de post (full time, part time, etc).
- Aplica la joburile ce corespund profilului tau.
- Verifica zilnic e-mailul si contul tau de candidat pentru a vedea daca ai primit mesaje de la angajatori.
- Fii perseverent si repeta pasii de mai sus pana vei reusi sa gasesti jobul potrivit tie.
- Fii activ - cauta zilnic noi oportunitati de joburi pe site-urile de recrutare, in ziare sau la targurile de joburi.
Probabil ca nu exista jobul ideal, dar prin informare si perseverenta se poate ajunge cat mai aproape de el. Fiecare din listele de mai sus este bine sa fie revizuite periodic. De fiecare data iti poti gasi alte puncte de sprijin in alegerea celei mai bune solutii.
(sursa acasa.ro – ghid cariera)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top