Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

INTERVIUL PERFECT

1.     pregatirea pentru interviu
Cateva idei pentru a crea o impresie buna :
-         un CV amplu, care sa scoata in evidenta realizarile ;
-         o aplicatie bine intocmita care sa faca referire la CV si sa scoata in evidenta punctele tari;
-         o scrisoare de prezentare care sa accentueze faptul ca tu esti potrivit slujbei si esti singurul in masura sa faci fata ;
-         o scrisoare de confirmare in care sa accepti prezentarea la interviu, subliniind ca esti incantat si totodata nerabdator sa participi la intalnire.
Este foarte important sa fii la curent cu noutatile din viitorul tau sector de activitate.
Anumite studii au relevat importanta momentului optim in care candidatul va trebui sa participe la interviu pentru a-si spori sansele de selectie. Potrivit acestora, sa fii interviat primul este in defavoarea ta ;  a fi intervievat imediat dupa pranz sau a fi ultimul dintre candidatii dintr-o zi este la fel de dezavantajos. Candidatul intervievat inaintea ultimului solicitant programat pt acea zi are sansele cele mai mari de reusita.

2.     modul de prezentare si de comportare

Modul in care ne prezentam si discutam are o importanta deosebita. Comunicarea inseamna mai mult decat cuvintele pe care le utilizam.
Este important sa privesti in ochii intervievatorului deoarece vei parea mai indraznet.

3.     intrebarile caracteristice interviului si cum sa le manuiti

Intervievatorii au 3 intrebari cheie : a) Poate acest candidat sa obtina slujba ? b) Isi va indeplini obligatiile la viitorul loc de munca ? c) Este el potrivit pentru aceasta slujba ?

4.     cele mai populare 100 de intrebari pe care le pun intervievatorii

Sunt prezentate cele mai populare 100 de intrebari pe care le pun intervievatorii. Este o diferenta intre a sti ce trebuie sa raspunzi si sa fii capabil sa furnizezi un raspuns multimitor trecand peste anxietatea inerenta in momentul  interviului.
Intrebarile puse la un interviu au adesea un caracter general, ascunzand cumva scopul lor, aria de cuprindere fiind foarte mare.

5.     controlul asupra interviului

Interviul incepe practic inca din momentul parcarii masinii in fata firmei sau a sosirii la receptie si se termina la parasirea sediului acesteia.
In 1978, 3 oameni de stiinta au scris un studiu in care au negociat faptul ca judecata finala poate fi influentata nejustificat de prima impresie. Odata ce intervievatorul isi formeaza o anumita parere, va fi greu sa o schimbi.
Sosirea devreme la interviu, in jur de 30 de minute inainte de interviu. Unul din motivele pentru care este indicat sa sosesti devreme este si acela ca astfel poti sa intri in biroul intervievatorului doar cu lucrurile absolut necesare.
Modul in care trebuie sa te comporti ca intervievat este sugerat nu doar de stilul intervievatorului ci si de amenajarea camerei interviu.

6.     obtinerea celei mai bune negocieri posibile

Sunt practic 2 strategii de negociere care se pot aplica in momentul negocierii unui contract :
-         strategia “Maimutei”
“Maimuta” reprezinta problema sau dificultatea care ar putea interveni pe parcursul negocierii, sarcina ta fiind construirea acelor oportunitati care sa permita indepartarea acesteia in “gradina intervievatorului”. Negocierea se termina practic cand accepti un anumit salariu ca punct de plecare.
-         strategia “Opticianului din Brooklyn

7.     dupa interviu

Orice interviu este o oportunitate de a invata ceva. Oricat de mult te-ai pregati, exista mereu o cale de a-ti imbunatati performanta.
Va trebui sa-ti revezi performanta la interviu cat de curand dupa terminarea acestuia pentru a putea invata din propria-ti experienta. Chiar daca ai obtinut un refuz politicos, nu ezita sa privesti aceasta incercare ca pe o oportunitate de a incerca sa vezi unde anume ai gresit, pentru a evita eventuale dezamagiri.
Daca ai obtinut un refuz politicos, este totdeauna folositor sa suni intervievatorul pentru a vedea ce impresie ai facut, intelegand care au fost punctele tari si unde nu ai corespuns cerintelor. Nu-l intreba de ce nu ai obtinut slujba. Intreaba-l despre impresia pe care i-ai facut-o, asculta ceea  ce  iti va spune intervievatorul, fara sa intri in dezbateri cu el.
Fiecare interviu la care vei obtine un refuz politicos te aduce mai aproape de succes.
In ciuda titlului cartii (Interviul perfect), iti poti imbunatati continuu performantele la interviu. Imediat dupa interviu va trebui sa-ti reamintesti atat intrebarile care ti-au fost adresate, cat si raspunsurile tale.
In decizia de a accepta o anumita slujba este important sa-ti amintesti formula :
7.5*232*42 (orele de munca inmultite cu numarul de zile de munca, respectiv cu anii petrecuti la munca).
      Este usor sa treci de interviu, dar cel mai important lucru este sa ai succes in cariera.
        

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top