Produse naturiste de vanzare pentru sanatatea ta

6 intrebari care trebuie adresate angajatorului, la interviu

Interviul poate fi un process foarte stresant. Majoritatea cartilor scrise despre interviuri vorbesc de sute de intrebari la care trebuie sa fii pregatit sa raspunzi, dar foarte putine vorbesc de intrebarile pe care ar trebui sa le adresezi tu intervievatorului.
Preia controlul la urmatorul interviu, punand cateva intrebari cheie. Mai jos sunt 6 intrebari, pe care trebuie neaparat sa le adresezi si motivele pentru care trebuie sa intrebi.
1.Ce s-a intamplat cu persoana care a ocupat inainte pozitia respectiva? (Daca este o pozitie nou-creata: Cum s-a desfasurat activitatea asociata acestei pozitii, anterior?)

De ce trebuie sa intrebi: Trebuie sa cunosti problemele din trecut legate de pozitia pentru care ai fost chemat la interviu. De exemplu, daca predecesorul tau a fost concediat, sau a fost promovat. Este aceasta o pozitie temporara sau nou-creata. Raspunsul iti va oferi mai multe informatii despre asteptarile conducerii sau despre cum isi propane compania sa se dezvolte.

2.De ce ai ales sa lucrezi aici? Ce te retine in companie?

De ce trebuie sa intrebi: Desi s-ar putea sa iti placa compania respectiva, esti totusi un outsider. Trebuie sa afli ce are de spus un om din interior, despre companie. Pe cine sa intrebi, decat pe intervievator? Acest lucru il va forta sa iasa din rolul de reprezentant al companiei si sa iti raspunda la modul personal, in calitate de angajat si potential coleg.

3.Care este prima problema de care trebuie sa se ocupe persoana angajata?

De ce trebuie sa intrebi: Trebuie sa fii pe aceeasi lungime de unda ca si noul tau manager, de asemenea sa intelegi pe deplin ceea ce se asteapta de la tine si ca poti indeplini cerintele. Ceea ce nu iti doresti este sa te lasi inselat de cerintele jobului si sa ajungi sa fii coplesit de sarcini dupa prima saptamana de lucru.

4.Ce poti sa imi spui despre persoana careia ii voi fi subordonata?

De ce trebuie sa intrebi: Nu conteaza cat de minunata ar putea fi compania; timpul tau va fi petrecut lucrand cu un anume manager. Trebuie sa afli ce fel de persoana este acesta si ce fel de manager este – mai bine mai devreme decat mai tarziu, inainte de a a-si dezvalui personalitatea. Daca esti o fire independenta, obisnuit sa lucrezi cu solutii si idei proprii, de exemplu, probabil nu ti-ar conveni sa fii supravegheat indeaproape.

5.Care sunt predictiile asupra vanzarilor si profitului, pe urmatorii 5 ani?

De ce trebuie sa intrebi: Trebuie sa cunosti viitorul unei companii in care planuiesti sa petreci cativa ani din viata ta. Nu trebuie sa adresezi fix intrebarea aceasta. De ex, poti intreba despre planuri privind extinderea sau dezvoltarea a noi produse in viitor. Desigur, inainte de interviu, ti-ai facut si tu temele, dar nimic nu se compara cu o parere din interior. Acest lucru demonstreaza totodata ca te intereseaza compania respectiva.

6.Care este urmatorul pas?

De ce trebuie sa intrebi: Aceasta este intrebarea de incheiere si cea mai importanta dintre toate. Trebuie adresata la sfarsitul interviului. Trebuie sa stii ce se va intampla, dupa acest punct. Majoritatea cartilor, sfatuiesc aplicantul sa puna intrebari referitoare la salar, la primul interviu, dar marea majoritate a acestora se tem sa fie atat de directi. Avand in vedere si numarul mare de candidati pentru aceeasi pozitie, e putin probabil sa ti se faca o oferta. S-ar putea sa trebuiasca sa faci cercetari aditionale asupra companiei.

Un bun compromis: Preia initiativa si fa un plan pentru continuare. Nu uita sa ceri numarul de telefon al intervievatorului si ora potrivita la care sa il contactezi.

Trebuie sa tii minte

Ca si aplicant, cheia unui bun interviu este sa afli cat mai multe lucruri despre potentiatul angajator. Adresand aceste 6 intrebari, nu numai ca vei demonstra faptul ca esti un candidat serios, dar iti vor da sansa sa cunosti mai bine atat provocarile cat si oportunitatile care ti se astern in fata.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 Interviu . All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top